SMW Group flyttar till Stuveriet

SMW Group + Stena = Sant

I takt med att vår verksamhet växer kontinuerligt behöver vi även mer utrymme. Nästa stopp blir Stuveriet vid Masthuggskajen!

–  Vi sitter i väldigt trevliga lokaler idag, mitt på Avenyn, så självklart har man varit lite extra selektiv i letandet. Men när vi efter ett otal visningar kom i kontakt med Stena Fastigheter föll bitarna på plats, säger Theodor Ahdrian, VD på SMW Group.

Masthuggskajen är ett av Göteborgs största stadsutvecklingsprojekt och här kommer 1300 bostäder, 6000 arbetsplatser, restauranger, förskolor, hotell och plats för kulturliv att växa fram. Stena Fastigheter bygger 300 hyresrätter och 30 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger. Först ut är Stuveriet, ett kontorshus på 16 våningar med storslagen utsikt och stort fokus på hållbarhet.

Stuveriets fasad byggs i återvunnet aluminium och på taket finns solceller som försörjer hela fastigheten med el. Att generera egen förnyelsebar energi är ett viktigt steg i Stena Fastigheters arbete med att minska bolagets klimatavtryck med 50% till 2030. Stuveriet ämnar uppnå certifieringen LEED Platinum, vilket är LEEDs högsta certifiering för miljöbyggnader. Dessutom är Masthuggskajen certifierade enligt City Lab Action och har belönats med vinst i Sweden Green Building Award i kategorin City Lab.

– Detta tycker vi är enormt spännande, att sitta i ett av Sveriges högst miljöcertifierade hus och vi alla ser väldigt mycket fram emot denna flytt! fortsätter Theodor Ahdrian.

Läs mer här

2022-03-16