XL-BYGG Stenvalls

med arbetsglädje och laganda

Från Kiruna i norr till Umeå i söder, fortsätter vi att växa och driva vår framgångssaga vidare till nya höjder – byggfackhandelns framtid.

Vår norrländska kedja XL-BYGG Stenvalls har upp till tio moderna anläggningar i Norr- och Västerbotten, där bland andra Skellefteå, Umeå och Luleå räknas in. Som lokal verksamhet jobbar vi på XL-BYGG Stenvalls stenhårt med att bibehålla den enorma familjära känslan, där gemensamma beslutsvägar kombinerat med vår norrländska förankring genomsyrar hela verksamheten.

”Jag brukar säga så här, det är bättre att försöka så gott man kan och misslyckas, än att inte testa alls. Vår arbetskultur är precis så – tillåtande.”
Roger Lindgren, Platschef, XL-BYGG Skellefteå.

Vi verkar i en bransch som ständigt är i rullning, där det händer mycket från dag till dag. Det gör i sin tur att vi är i en god tillväxt- och utvecklingsresa som vi tror och hoppas är roligt att vara en del av. Hos oss finns mycket utrymme för att bolla idéer kollegor sinsemellan, vilket är något vi med säkerhet vet stärker sammanhållningen i gruppen. Tillsammans blir vi bättre!

”Vi är ett företag med positiv anda och högt i tak, något som syns i det arbete vi gör gentemot kunder och kollegor.”
Roger Lindgren, Platschef, XL-BYGG Skellefteå.

 

Kvalité, vilja & engagemang

Utöver lagspelsandan som präglar vårt dagliga arbete ser vi alltid till att ta vara på fördelarna med att ingå i en av de största bygghandelskedjorna i Skandinavien. Erfarenheten och den kunskap vi besitter är vi väldigt stolta över – och visar det gärna när vi hjälper varandra. För oss är det nämligen av stor vikt att våra medarbetare trivs och mår bra på när de kommer till en ny jobbdag. Vi är väldigt måna om att behålla vår småskalighet i det dagliga arbetet, då vi ser oss själva som en platt organisation med många infallsvinklar från alla våra medarbetare. På XL-BYGG Stenvalls utlovas många skratt varje dag!

Med våra genomtänkta tjänster och höga servicegrad är ambitionen att det alltid ska vara enkelt och smidigt att handla hos oss. Det är av stor vikt att kunden känner sig väl omhändertagen när de vänder sig till oss. Vi vill vara med från början till slut och därmed sträva efter att vara det självklara valet, såväl för proffsbyggare som för hemmafixare.

I kombination med vår goda arbetsmiljö ser vi alltid till att presentera kvalité i det vi gör. Vi arbetar tillsammans mot gemensamma mål i organisationen, vilket också kräver kontinuerlig utveckling inom kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöområdet. Genom att ingå i koncernen Stenvalls Trä upprätthåller vi nära kontakt med våra främsta virkesleverantörer. Det familjeägda företaget från Norrbotten har sina egna sågverk och en gedigen, lång erfarenhet av vidareförädling av träprodukter. Likt oss har de ett kundanpassat sortiment med hög kvalitet att erbjuda sina kunder. Men det tar inte slut där.

 

En finslipad försäljning

Förutom träarbete jobbar vi ständigt med inköp, affärsstöd, utveckling och utbildningar. XL-BYGG Stenvalls är ett servicebolag som skapar trygghet hos kunder – därför ser vi säljarna som en central del i hela verksamheten. Det är också där som vi skapar en stor del av tryggheten hos våra kunder. Därför erbjuder vi även utbildningar inom försäljning till våra medarbetare. Att jobba hos oss ska kännas precis så som vår kollega Daniel berättar.

 

”Allt man söker i ett jobb finns på XL-BYGG. Vi är ett härligt team som skrattar mycket ihop, men när det väl gäller blir väldigt seriösa och fokuserade. Hela koncernen är stabil, utvecklingsmöjligheterna många och du arbetar med mycket frihet under ansvar.”
Daniel Sandström, Proffssäljare, XL-BYGG Stenvalls.

Gemensamt för alla XL-BYGG Stenvalls anläggningar är tron på att ett samspel kunder och säljare emellan, att vi tillsammans hjälps åt för att nå det bästa slutresultatet. Våra goda kundrelationer är vad som driver oss att utföra ett så gediget jobb som möjligt. Det är också en av anledningarna till att vi hunnit skapa tio försäljningsställen under varumärket XL-BYGG sedan 2009.

”Det är ett såväl utmanande som underhållande jobb. Som säljare kräver det att kunna ta snabba beslutsvägar, ha ett lösningsorienterat tankesätt och bemöta kunden med en hög servicenivå. Utöver det har vi årliga kickoffs och frukost på fredagar – sådana små saker som ändå gör skillnad i det långa loppet!”
Daniel Sandström, Proffssäljare, XL-BYGG Stenvalls.

Är du redo för ett XL-kliv?

Vi som ingår i XL-BYGG Stenvalls arbetar tillsammans med varandra, vare sig om det är från Umeå eller Kiruna – vi står alltid med öppna armar för fler sökande. Kanske är du näst på tur?

Mer om vår integritetspolicy hittar du här: https://www.butik.xlbygg.se/lulea/omoss/personuppgifter-