Wemo Automation AB

Automationsingenjör

Värnamo


WEMO AUTOMATION GROUP är idag en av de internationellt ledande tillverkarna av linjärrobotar och automationsutrustning till plastindustrin. Vårt huvudkontor ligger i Värnamo och vi finns med egna fabriker i Tyskland och Indien. Vår grupp av företag har alltid byggts på människor som gillar vad de sysslar med och har höga ambitioner. Vårt intresse för teknologi inspireras i vår slogan: PASSION FOR AUTOMATION

Wemo kan erbjuda dig en spännande arbetsplats som drivs av genuint teknikintresserade medarbetare. Där får du vara med och påverka både din egen och företagets utveckling. I sin tillväxt och med ökad efterfrågan rekryterar företaget nu en automationsingenjör.

 

Dina arbetsuppgifter

Wemo levererar automationslösningar till plastindustrin och din roll blir att utveckla och programmera funktioner i företagets produkter och kundprojekt. Vardagen är spännande med problemlösning och nära kontakt med flera delar inom företaget samt med systemleverantörer och kunder.

Rollen innebär att du utvecklar mjukvara (PLC, PC och HTML5) för våra robotar samt driver utvecklingsprojekt med högt fokus på maskinsäkerhet. Du bidrar aktivt till utveckling och förbättringar och jobbar ofta i nära samarbete med övriga konstruktörer.

Din profil

Du har erfarenhet av programmering och automation och känner dig trygg i din yrkesroll, främst med kunskaper inom PLC programmering och säkerhet. Lämplig utbildning är t ex automationsingenjör, eller om du har skaffat denna erfarenhet genom arbetslivserfarenhet. Programmering av PLC och HMI sker idag i B&R Automation Studio. Har du kunskaper i HTML5, Siemens, ProfiNet eller andra bussystem så är det meriterande.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och tror att du är en drivande person som är utåtriktad, strukturerad, van vid att ta ansvar och har en logisk förmåga. Vidare är du såklart en självgående person som trivs med att arbeta i ett team med högt tempo. Du har förmågan att kommunicera och samarbeta, du är en riktig lagspelare som delar företagets starka kundfokus och viljan att leverera smarta lösningar.

Då Wemo är ett internationellt företag är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

  • Uppstart: Snarast enligt överenskommelse
  • Ort/Placering: Värnamo
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Individuell lönesättning tillämpas
  • Ansök senast 2020–09–14

Vid frågor kontakta:

Jan Bergström – 0370–658514   jan.bergstrom@wemogroup.com

Martin Eskilheed – 0370-658503 martin.eskilheed@wemogroup.com

Känns det spännande? Är detta din nästa utmaning? Tveka inte att söka!