Inköpare till Gävle

Inköpare till Gävle

Vi söker dig med viljan att utveckla och effektivisera vårt produkterbjudande!


Vi erbjuder dig ett arbete med spännande framtid i en expansiv koncern. Bolaget är en del av fordonskoncernen Relais, som totalt äger fler fordonsrelaterade företag i Norden som ger oss muskler och skapar synergier. Tunga Delar och systerbolaget Huzells har sedan november 2020 gemensam organisation vilket innebär inköpsarbete åt båda bolagen. Du kommer arbeta med reservdelar från världsledande tillverkare som Meritor, Mann+Hummel, Bosch, Knorr-Bremse, WABCO, Exide, Continental, ZF m.fl.

Vi månar om korta beslutsvägar, god gemenskap och att våra anställda ska känna sig delaktiga i vårt arbete med hur vi servar kunden på bästa sätt. För oss är ett gott samarbete mellan koncernens olika bolag en grund för trivsel, lönsamhet och utveckling. Att ligga i framkant med moderna digitala lösningar är viktigt för oss, och vi står inför en intressant framtid där mycket kommer hända inom detta område.

Rollen och arbetsuppgifter

I rollen som inköpare arbetar du med beställningar och uppföljning mot leverantörer för att säkerställa att vårt produktsortiment håller rätt servicenivå, dvs god tillgänglighet till rimlig kapitalbindning, och att i samarbete med produktansvariga säkerställa att vi har korrekta inköpspriser och övriga villkor mot marknaden. Du kommer även ha ansvar i förhandling mot leverantör gällande villkor. Tjänsten innebär arbete i Tunga Delar och Huzells gemensamma organisation.

I dina dagliga arbetsuppgifter ingår att

  • Skapa varubeställningar till både Tunga Delar och Huzells lager samt uppföljning och kommunikation mot leverantörer
  • Hitta lösningar på uppkommen varubrist på bästa sätt, sker oftast i samarbete med respektive produktansvarig vid behov av anskaffning från alternativa leverantörer
  • Uppdatera information från våra leverantörer såsom aktuella inköpspriser, kontaktuppgifter, betalnings- och fraktvillkor
  • Självmant arbeta för och hitta lösningar mot ett mer strategiskt korrekt inköpsarbete
  • Vid behov förhandla villkor mot leverantör

Scenario att hantera i din vardag kan vara information från innesäljare att en kunds lastbil har havererat och reservdel krävs omgående – detta kräver att du gillar att lösa problem, förstå vår affär och då få till en snabb lösning för kunden. Ett annat scenario kan vara att vår leverantör/tillverkare skulle justera våra villkor – detta kräver att du omgående ”tar bollen”, har ”skinn på näsan” och vid behov förhandlar med leverantören både på svenska eller engelska i tal och skrift. Därtill är det interna samarbetet med produktansvarig viktigt där ni tar beslut hur ni går vidare, ex. om ny leverantör eller produkt är lösningen.

Vi önskar att du idag arbetar eller har arbetat med inköp. En fördel är om du känner till vår bransch, men inget krav. Har du även erfarenhet och intresse av att leda arbete och grupp ser vi det som meriterande.

Arbetstid/Varaktighet: Heltid, månadslön, tillsvidare

Placeringsort: Gävle

Frågor om tjänsten: Inköpschef Ola Hedlund, tel. 070-5314074. HR-ansvarig Jane Manholm, tel. 054-852231.

Mer information om oss: Se relais.fi, tungadelar.se, huzells.se

Vår affärsidé är att med hög tillgänglighet, kvalitet och kompetens förse verkstäder och butiker med komponenter, verktyg, tillbehör och diagnostikutrustning till lätta och tunga fordon. I tillägg till vårt produktsortiment erbjuder Tunga Delar även teknisk support, komponenttester och utbildningar. Bolaget sysselsätter ett 40-tal anställda, omsätter ca 100 MSEK och ingår i den finska fordonskoncernen Relais OY tillsammans med Huzells, AB Reservdelar, Strands Fordonsbelysningar AB, Startax, Awimex, Raskone, Lumise och SEC. Relais OY omsätter drygt 2,3 miljarder kronor och i koncernen arbetar ca 950 medarbetare.

Sista ansökningsdatum är 28 juni.

Matchar beskrivningen dig och dina mål? Ansök här!

Click or drag a file to this area to upload.