Alla ombord, nästa station – EuroMaint

Oteknisk men duktig på exempelvis siffror, inköp eller människor? Vill du bidra till en mer hållbar värld från skrivbordet? Då kan din framtid börja här!

 

Euromaint arbetar med kvalificerat underhåll av tåg och hjälper till att skapa en grönare framtid – både i verkstaden och från skrivbordet. Sonja Vidriksson, Redovisningschef, berättar att bland annat denna aspekt var något som lockade henne i sitt val av arbetsplats.

– Det är en härlig känsla när man går till arbetet och veta att siffrorna jag arbetar med baseras på vårt miljövänliga tågunderhållsarbete och jag hjälpt till att bidra till ett bättre klimat! Vi på Euromaint möjliggör det aktiva valet – att ta tåget för att bidra till en bättre miljö.

Våra fantastiska medarbetare är vad som driver oss framåt. Om du går i nya karriärstankar kan du läsa vidare varför Natalia Tuppurainen, chef för Business Controller, tycker Euromaint är ditt nästa val.

– Jag gillar att jag kan se resultat av mitt och teamets arbete och se hur förändringar sker varje dag. Kraften och visionen som Euromaints ledning och CAF (Euromaints ägare) har, kommer leda till positiva förändringar som gör att vi blir mer agila, attraktiva, innovativa och hållbara för våra kunder, medarbetare och samhället!

(Kompetens-)utveckling och modernisering

Vårt gemensamma mål är att kontinuerligt förbättra fordonssäkerhet, tillförlitlighet och tillgänglighet för våra kunder. Samtidigt ser vi till att möta tågtrafikens utveckling på bästa möjliga sätt. Vårt utbud av underhållstjänster och fordonsanpassningar är heltäckande och utformade efter framtidens samhälls- och miljöutmaningar – något vi också är väldigt stolta över!

Lars Sparw, chef för Kompetenscenter, berättar att det varje år hålls runt 500 utbildningar för all personal på Euromaint. Det är ett ständigt arbete för honom och hans team att utveckla och modernisera utbildningarna, så de passar verksamheten och medarbetarnas kompetenser.

– Kompetenscenters mål är att vara en affärsorienterad funktion som utvecklar teknik och arbetssätt inom utbildning. Efter att ha arbetat med olika HR-roller inom företaget var det spännande med en ny utmaning under 2020! Då fick jag ta klivet att inrikta mig på kompetensutvecklingen och hjälpa medarbetarna att växa tillsammans med Euromaint. Teamets fokus är numera inriktat till att modernisera, utveckla och uppgradera vår utbildningskatalog – vilket syftar till hur, när och var våra medarbetare ska lära sig!

Med över 100 års erfarenhet av kvalificerat underhåll av produktionsutrustning, och som en del av den spanska giganten och tågtillverkaren CAF, har vi en ärorik bakgrund att luta oss tillbaka mot och en internationell framtid till mötes.

Kåsar Saieed ville kombinera det tekniska med management, och valde därför att studera industriell ekonomi. Efter examen 2017 började Kåsar arbeta på Euromaint i rollen som Teknisk projektledare, och arbetar tätt med kunder och leverantörer. Kåsar har under åren på Euromaint PMP certifierat sig och arbetar idag även med interna utvecklingsprojekt.

– Efter att ha arbetat mycket externt är det stimulerande att få arbeta med interna utvecklingsprojekt eftersom man får ett helikopterperspektiv över verksamheten, men samtidigt får borra ner sig i detaljfrågor i delar av bolaget som jag normalt inte arbetar tätt med. Nu är jag med och driver förändringsprocesser och utvecklar och bidrar till Euromaint på ett nytt sätt. Det är även spännande med de internationella möjligheter som CAF bidrar med!

Kåsar Saieed, Teknisk projektledare

Fördelarna med oss som slutdestination

Med våra samlade kunskaper ser vi till att skapa de bästa förutsättningarna för såväl kunder som medarbetare varje dag. Vi arbetar kontinuerligt med att erbjuda utmanande och spännande arbetsuppgifter som driver våra medarbetare till sitt bästa jag. Samtidigt har vi väldigt roligt på jobbet!

 

Förutom en stark sammanhållning finns det gott om karriärmöjligheter på Euromaint. Vi erbjuder utbildningar, interna karriärvägar och generellt stora utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Maria Levebrink, Operativ inköpschef berättar;

– Jag började min karriär på Euromaint 2010 som inhyrd reparatör på verkstaden. Efter ett par år fick jag möjligheten att testa på att vara Kontraktansvarig för direktförsäljning – något som var spännande och utvecklande. Sedan några år tillbaka är jag Operativ inköpschef med ett fantastiskt team av inköpare. Varje dag finns det nya utmaningar och det är något jag verkligen gillar. Jag uppskattar de karriärmöjligheter och utmaningar jag fått på Euromaint, det är en rolig och utvecklande resa!

Så vad sägs, är det dags att lägga in nästa växel? Tillsammans med härliga och kunniga passagerare (kollegor) kommer du lyckas hos oss. Vi är övertygade om att nöjda och drivna medarbetare är vad som får karriären att gå som på räls. Var är du på väg? Låt Euromaint bli din nästa station.

Läs mer om våra lediga tjänster här.

Intresserad? Lämna en spontanansökan!

När jag ansöker kommer mina personuppgifter hanteras enligt Euromaints integritetspolicy.