SBVT

Rent vatten

Skåne Blekinge Vattentjänst AB är ett gemensamt driftbolag vars uppgift är att sköta driften av VA-anläggningarna i Bromölla, Olofström, Osby och Östra Göinge.

SBVT – en unik kombination av spontanitet, stort ansvar och lättsamhet.


Ja, hur är det egentligen att jobba hos oss på Skåne Blekinge Vattentjänst, eller SBVT, som vi brukar säga? Vi ser oss själva som en flexibel och lagom stor arbetsplats fylld av gemenskap där vi samverkar för allas bästa. Det är såklart många som pratar om gemenskap och samverkan, men på SBVT vet vi hur man lever som man lär. Vi jobbar för inte mindre än fyra kommuner, vilket kräver att vi håller ihop och alltid levererar ett arbete med hög kvalitet. Sammanhållning och pålitlig leverans är helt enkelt grunden till varför vi finns.

Våra medarbetare jobbar med många olika utmaningar i kommunerna och för att klara av det jobbar vi med stor frihet och mycket ansvar. Dessutom får man ett upplägg som ser till att det går att jobba på utan att det blir krångligt att hämta barnen från fotbollen, hinna lämna nyckeln hos grannen och allt det där andra som annars gärna kan ställa till det i schemat för dagen. Vi gör allt för att skapa en så bra arbetsmiljö som möjligt – eftersom en bra arbetsmiljö skapar bra arbetsresultat, och inte minst kollegor som trivs.

 

 

 

Anja, en av våra projektledare, beskriver sitt jobb som både spännande och inspirerande och berättar:

”Det är seriösa och kompetenta kollegor här hos oss, som dessutom har nära till skratt. En bra kombination! Vi som jobbar här har olika bakgrunder och erfarenheter vilket gör att dagarna fylls av högt och lågt, oavsett om det är på fikapausen eller i en teknisk diskussion i ett projekt.”

”Vi som jobbar på SBVT försöker arbeta effektivt, och vi har många projekt igång samtidigt. Det leder till att man får en slags närhet till kollegorna, eftersom vi behöver varandra i arbetet. Kanske därför, vad vet jag, som vi också gör en del spontana och roliga saker tillsammans. Jag bjöd på kakor när jag fyllde år och kring midsommar firade vi lite extra. Ett gäng var med och sprang Humlestafetten, och då och då dras det ihop till en After Work. Det är just det spontana som gör det äkta, det är ingen annan som bestämt att det ska vara så. Vi jobbar hårt och försöker ta hand om varandra, helt enkelt!” avslutar Anja.

Inte bara rollen som projektledare finns – vi erbjuder givetvis flera olika tjänster. Det som de har gemensamt är att rollerna bygger på noggrannhet, engagemang, driv och såklart samarbete.

Det som vi på SBVT tror och hoppas ska göra våra arbetsroller givande är att de är varierande. Eftersom vi som sagt jobbar med flera olika projekt parallellt är inget heller det andra likt, vilket ständigt ställer nya krav. Vi gör allt från undersökningar till utredningar, rapporter, håller myndighetskontakt och såklart uppföljningar – med mycket mera. För många som kommer till oss är även bolagsformen unik, vilket också bidrar till känslan av att det är en arbetsplats som inte liknar en annan.

Sist men inte minst skapar både rollerna, ansvaret och bolagsformen en förståelse för vår stora uppgift – samhällsansvaret. Det är vårt ansvar att tusentals hushåll har fungerande vatten- och avloppssystem och att det aldrig sviker. Bolagets vision är ”tillsammans för långsiktigt trygga vattentjänster” och efter att ägarna beslutat om stora investeringar för de närmsta 25 åren är vi just nu i en mycket spännande fas i vår utveckling. Våra värderingar som grundas i vår vision om ett långsiktigt och tryggt arbete märks i allting vi gör.

Att jobba hos oss är alltså en unik kombination av lättsamma samtal kollegor emellan och ett tungt samhällsansvar i flera parallella projekt. Det vågar vi påstå att du bara kan hitta här på SBVT, Skåne Blekinge Vattentjänst. Som vi nämnde är vi också i en spännande utvecklingsfas som bjuder in till nya möjligheter för oss.


Allt detta är något som är väl värt att bli en del av! Välkommen till oss.

Skicka en spontanansökan redan idag!