Scandinavian Photo

Inköpscontroller

Borås

Inköpscontroller med ett öga för teknik

 

Vi på Scandinavian Photo älskar kreativitet i alla dess former och erbjuder teknikintresserade kunder högkvalitativa produkter med högklassig personlig service. Vi är stolta över att kunna erbjuda lösningar som är skräddarsydda för både kund och ändamål.

För oss är det viktigt att ha stolta och passionerade medarbetare som tror på de produkter och tjänster vi erbjuder. Vi vill följa dig på din karriärresa och om du önskar, finns det goda karriärmöjligheter inom företaget. Här kommer du att omringas av hjälpsamma och inkluderande kollegor där vi utvecklas tillsammans. Vill du växa inom ett företag, är vi stället för dig!

Din roll 

Som inköpscontroller på SP är du en viktig hörnsten i att stötta produktavdelningen att optimera lönsamheten för våra produktkategorier och varumärken. Du ansvarar för att ta fram underlag för att kunna följa upp lagernivåer och försäljning samt att optimera bolagets prisstrategi genom att analysera och följa upp marginaler.

I tillägg till detta kommer du även att vara superuser i våra system där du stöttar och utvecklar avdelningens arbete i våra arbetsverktyg. Vi använder oss bland annat av Microsoft Dynamics NAV/Business Central och Relex Solutions.

Dina arbetsuppgifter mer i detalj  

Förutom att ansvara för den övergripande kontrollen av inköpsplaneringsprocessen, uppföljning av nyckeltal, kapitalbindning samt löpande ansvara för att analysera inköpsverksamheten, så kommer du bland annat att:

  • Utveckla analysmetoder för mätning och uppföljning
  • Skapa förutsättningar för att nå uppsatta tillväxtmål genom att stötta i allt från analys och målsättning till uppföljning av långsiktiga strategier inom respektive produktkategori.
  • Bidra med analys och statistik för att optimera försäljning och lönsamhet ur ett sortimentsperspektiv.
  • Ta snabba actions baserat på affärsmässiga analyser som du pedagogiskt förmedlar till produktavdelningen.
  • Vara drivande i utvecklingsprojekt inom produktavdelningen.
  • Tillsammans med business controller ansvara för framtagandet av försäljningsbudget och inköpsbudget samt uppföljning av ekonomiska KPI:er.

Dina djupgående erfarenheter och personliga stil 

För att passa i rollen som inköpscontroller tror vi att du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du tycker om och förstår vikten av att utveckla både system och processer men även arbetsmetoder. Excel är ingen konst för dig utan rent av din grej!

Du har förmodligen erfarenheter från liknande position, gärna inom handel. Du tycker om att aktivera hjärnan och besitter en gedigen analytisk förmåga. Förutom detta så tror vi att du har lätt för att samarbeta och delar vårt passionerade kommersiella och affärsmässiga fokus.

Om Scandinavian Photo

SP genomsyras av vår värdegrund med stark laganda, hög kvalitet, tydligt kundfokus och mycket passion.

Det som började med huvudfokus på kameror och fotografering har under våra nästan 40 år i branschen breddats till ett stort utbud av teknikprodukter inom foto, video och ljud. Bland våra kunder finns allt från nya kreatörer, entusiaster och influencers till erfarna utövare, företag och produktionsbolag. Det vi har gemensamt med våra kunder är ett brinnande intresse för kreativt skapande och teknik.

SP har webbförsäljning i Sverige, Norge, Finland och Danmark, butiker i Stockholm och Oslo, samt mindre serviceshopar i Köpenhamn, Malmö och Borås. Huvudkontor och centrallager ligger i Borås. Vi är 120 anställda och omsätter cirka 800 miljoner kronor.

Läs mer om oss på vår karriärsida.

Bli en del av oss!

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande och rollen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.