Supplier Quality Assurance Engineer

Oskarshamn

Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com


Om rollen:

Som Supplier Quality Assurance Engineer (SQA) ingår du i kvalitetsavdelningen som har det övergripande ansvaret för våra system för produkt- och processkvalitet genom hela värdekedjan. I rollen kommer du att ansvara för och fokusera på kvalificeringsprocessen av nya leverantörer och nya material. Du driver även metodutvecklingen kring kvalificeringsprocessen i tät kontakt med inköpsfunktion och andra interna intressenter.

Våra leverantörer finner vi såväl i Sverige som internationellt. I din roll arbetar du med att genomföra riskanalyser med tillhörande testplaner för att introducera nya material från befintliga eller nya leverantörer. Arbetet innebär bland annat att du vid behov genomför auditeringar på plats hos våra leverantörer. Du håller revisionsunderlag aktuella samt utvecklar samarbetet med våra koncernövergripande SQA-funktioner.

Du arbetar vidare med att följa upp kvalificeringar och återföra avvikelser till våra leverantörer i syfte att säkerställa ingående kvalitet på artiklar och råmaterial. I din roll  ingår att tydliggöra kravbilder (specar) och driva förbättring av dessa tillsammans med vår produktutvecklingsavdelning.

Du deltar även i det övriga kvalitetssäkrande arbetet på avdelningen genom att exempelvis genomföra internrevisioner, driva kvalitetsprojekt och administrera kvalitetsrelaterade systemverktyg inom exempelvis dokumenthantering.

Bakgrund och egenskaper:

Vi ser att du som söker har relevant akademisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Har du arbetat inom internationell tillverkande industri är detta mycket meriterande. Som person är du drivande och strukturerad med känsla för ordning och reda. Du har en hög serviceanda och är kommunikativ med förmåga att engagera och entusiasmera din omgivning.

Det är vidare meriterande om du arbetat med kvalitetsstandarder samt är bekant med PPAP-processen. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift, samt har möjlighet att resa i tjänsten.

Tjänsten är ett vikariat på cirka 12 månader.

Varmt välkommen med din skriftliga ansökan senast 2020-01-12