Saft

Produktionsledare

Oskarshamn

Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com


Produktionsledare:

Vi söker nu en produktionsledare till vår processkemiska avdelning aktivt material. Avdelningen ansvarar för produktionen av de aktiva materialen i våra batterier och fungerar också som internleverantör av material till våra systerfabriker i Tjeckien och Indien. Avdelningen är bemannad dygnet runt enligt ett rullande schema och fyller även en betydande funktion i vårt säkerhetsarbete.

Som produktionsledare har du personalansvar och uppdraget att leda, fördela och styra verksamheten utifrån såväl dagliga som mer långsiktiga produktionsmål. Du har budgetansvar för din avdelning och ansvarar för att säkerställa en effektiv och säker produktion där du kontinuerligt arbetar med utveckling och ständigt förbättringsarbete.

Som produktionsledare arbetar du med att utveckla teamet. I personalansvaret ingår att hålla utvecklings-, löne- och rehabiliteringssamtal samt att säkerställa att rätt kompetens finns för att verksamheten ska nå sin fulla potential. I din roll samverkar du med olika supportfunktioner som exempelvis kvalitet, produktutveckling, underhåll och produktionsteknik.

Bakgrund och egenskaper:

Du som söker har teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet. Vi förutsätter att du har erfarenhet av ledarskap från en internationell producerande miljö. Det är viktigt att du har förmåga att bedriva ett strukturerat förbättrings- och utvecklingsarbete och att du som person är mål- och resultatorienterad.

För att lyckas i rollen är du en trygg ledare som är lyhörd med stort engagemang. Det är viktigt att du är förtroendeingivande i ditt sätt att agera, rak och tydlig i din kommunikation och att du har en förmåga att fatta välgrundade beslut. Du uppskattar ett informellt samarbetsklimat men är affärsmässig i ditt agerande.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.

Du är välkommen med din skriftliga ansökan till senast 2019-11-17