Kemist

Oskarshamn

Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

 På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com


Vi söker nu Kemist

Som kemist arbetar du i ett team med utveckling av våra befintliga och nya produkter samt våra kemiska tillverkningsprocesser. Våra nickelkadmiumbatterier har en central roll i koncernens produktportfölj och du samarbetar internt med sälj- och marknadsorganisation för att utveckla det tekniska erbjudandet till den externa kunden. Rollen innebär vidare en hög grad av samverkan med vår produktion för att kvalitetssäkra och förnya våra sätt att tillverka.

Allt arbete bedrivs i projektform och i din roll leder och deltar du i undersöknings- och utvecklings-uppdrag inom kompetensområdet kemi, elektrokemi och materialvetenskap. Du arbetar med produktutveckling och produktvård men även med tekniskt stöd och utveckling av våra tillverkningsprocesser inklusive batteriåtervinning.

Din roll är både strategisk med långsiktiga utredningsuppdrag och operativ med exempelvis praktiska försök och materialspecifikationer och -kvalificeringar. Du är sakkunnig och en av våra resurspersoner i vårt Technical Center som finns i Oskarshamn där vi ansvarar för nickelkadmiumteknologin och stödjer systerfabriker i Tjeckien och Indien.

Bakgrund och egenskaper

Du som söker är civilingenjör eller motsvarande inom kemi eller materialvetenskap. Vidare är det mycket meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri. Har du tidigare arbetat med analytiska och statistiska metoder inom produktutveckling är det en tillgång och vi förutsätter att du är van att driva och redovisa projekt.

Som person är du analytisk och strukturerad. Du uppskattar att arbeta självständigt med fokus på resultat och i samverkan med kollegor på andra avdelningar inom organisationen. Du föredrar ett informellt samarbetsklimat och bidrar aktivt till teamets förbättringsarbete. Vi tycker det är viktigt att du har en affärsmässig syn på ditt arbete där du söker förståelse för din kund; internt i form av vår produktion eller externt i form av slutanvändaren. Vidare har du har en pedagogisk förmåga och kan förmedla din kunskap till övriga organisationen.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.


 

Välkommen med din ansökan senast 28 oktober 2019