Saft

Internationell transportlogistiker

Oskarshamn

Saft är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com


Arbetsuppgifter:

Som internationell transportlogistiker på speditionsavdelningen har du som huvuduppgift att hantera företagets globala transporter i nära samarbete med våra kunder och säljare.

Du ansvarar för att säkerställa kundernas behov av att få transporter utförda effektivt vid rätt tid till rätt plats. 99% av företagets produkter går på export och du har kontakter med slutdestinationer runt om i världen som ställer landsspecifika krav på varje enskild transport. Du ansvarar för all relaterad dokumentation och att leveransen lever upp till gällande lagar och övriga krav.

Arbetet innebär många internationella kontakter. Goda kunskaper i engelska är därför en förutsättning för en effektiv kommunikation med kunder, säljare och transportörer. Lokalt i Oskarshamn arbetar du i nära samarbete med utlastning och orderavdelning för att garantera ett professionellt helhetsbemötande.

Bakgrund och egenskaper:

Vi  söker dig som har erfarenhet av att arbeta med logistik och spedition alternativt utbildat dig inom logistikområdet. Som person uppskattar du att arbeta serviceinriktat och kundorienterat. Du har god förmåga att hantera en varierad arbetsdag där arbetsuppgifter och fokus förändras kopplat till kundernas behov. Du uppskattar självständighet i arbetet men även att bidra till teamets mål och resultat.

Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen och det är meriterande om du även har andra språkkunskaper. Vi förutsätter att du har lätt för och ser värdet av att arbeta med digitala verktyg för att effektivisera ditt arbete.


Du är välkommen med din skriftliga ansökan senast 2019-10-07. Vi ser fram emot att höra från dig!