Inköpare

Oskarshamn

Saft-koncernen är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2019 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com


Vi söker en inköpare med fokus på indirekt material. Som ansvarig inom detta område arbetar du för att utveckla hållbara relationer med våra leverantörer och för att optimera inköpsprocessen och dess metoder. I din roll driver du löpande upphandlingar och avtalsförhandlingar och arbetar nära våra leverantörer för att säkra kvalitet och leveranssäkerhet.

Internt samverkar du med funktioner som kvalitet, underhåll och produktionsutveckling i en organisation som arbetar tvärfunktionellt, ofta i projektform. Produktionen är din enskilt största kund vilken är i behov av ett effektivt flöde av material, tjänster och utrustning.

För inköpsfunktionen är det viktigt att arbeta långsiktigt med frågor som leverantörsutveckling och framtida prognoser. En annan del av arbetet, utöver problemlösning, är av mer administrativ karaktär som den årliga budgeteringen och den månadsvisa koncernrapporteringen av nyckeltal. På avdelningen arbetar ni vidare gemensamt med den avdelningsspecifika verksamhetsutvecklingen av inköpsfunktionen.

Inköpsarbetet har idag en väl upparbetad leverantörsstruktur, med goda kunskaper om och relationer med leverantörer. Vi ser dock en stor potential när det gäller att bygga upp alternativa leverantörskontakter, inte minst från Asien – ett arbete som bedrivs i samarbete med andra kollegor inom koncernen. Antalet resdagar i tjänsten bedöms till cirka 20 dagar/år.

 

Bakgrund och egenskaper:

Vi ser att du som söker har utbildning på högskole- eller yrkeshögskolenivå med inriktning på teknik, ekonomi eller logistik. Du har några års erfarenhet av kommersiellt inköpsarbete inom tillverkningsindustrin. Att arbeta med digitala verktyg ser du som självklart och ett sätt att effektivisera ditt arbete. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska såväl som i engelska som är vårt koncernspråk.

Som person är du kommersiellt intresserad med analytisk förmåga. Du uppskattar att arbeta självständigt med fokus på resultat. Med lätthet kombinerar du strategiskt tänkande med operativt arbete i samarbete med andra avdelningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande med flertalet intressenter och vi tror att du som söker ser en utmaning i att hantera olika krav och förväntningar. Du uppskattar ett internationellt utbyte och trivs med att bygga goda relationer.

Varmt välkommen med din skriftliga ansökan senast 2020-03-10.

Click or drag a file to this area to upload.