Saft

Automationselektriker

Oskarshamn

Saft är världsledande inom forskning och utveckling samt tillverkning av högteknologiska batterier för industri-, kommunikations-, rymd- och försvarsapplikationer. Saft ägs sedan 2016 av Total-koncernen och har drygt 4,300 anställda vid 14 fabriker.

På Saft AB i Oskarshamn arbetar idag cirka 500 medarbetare. Här finns både en internationell produktutvecklingsavdelning samt delar av Saft-koncernens globala sälj- och marknadsavdelning. 99% av fabrikens tillverkning går på export. 2018 omsatte företaget drygt 1,4 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.saftbatteries.com.

Arbetsuppgifter

Vi söker två automationselektriker med kunskap och erfarenhet av automatiserade utrustningar. Som automationselektriker arbetar du i ett team bestående av mekaniker, elektriker, tekniker och operatörer. Teamets uppgift är att förebygga och avhjälpa störningar i produktionen samt att driva ett strukturerat förbättringsarbete som säkerställer en hög teknisk tillgänglighet. Du deltar som specialist i vår dagliga produktionsuppföljning och bidrar med din kompetens till teamens förmåga att nå produktionsmålen. Vår verksamhet drivs dygnet runt och i våra processanläggningar blir stort fokus på driftsäkerhet.

I rollen som automationselektriker arbetar du såväl med avhjälpande som förebyggande underhåll enligt vår övergripande underhållsplan. Återkommande deltar du i tekniska utvecklingsprojekt för att förändra vår produktionsutrustning och vid om- och tillbyggnader av vår produktionutrustning är din kunskap viktig för att projektet ska lyckas. Tjänsten innehåller även kontinuerligt arbete med vår strategiska digitaliseringsplan för produktionen där du som automationselektriker i nära samverkan med vår IT-funktion implementerar nya systemstöd.

Bakgrund och egenskaper

Vi ser att du som söker har gymnasiekompetens och mångårig erfarenhet av att arbeta inom processindustri/tillverkande industri med underhållsarbete. Kunskap inom automation (PLC, HMI, nätverk) är meriterande för att du ska kunna arbeta självständigt i din roll och kunna bidra till utveckling av vår verksamhet.

Skulle du precis ha lämnat skolan med rätt automationsutbildning tveka inte heller att söka då du kommer ingå i ett erfaret team där du successivt kan utvecklas mot rollen med hjälp av intern kompetensutveckling.

Som person har du förmåga att ta egna beslut och prioritera ditt arbete. Du uppskattar variation och är öppen för att lära dig nya arbetsuppgifter. Vidare gillar du teknisk problemlösning och är uthållig när det gäller att finna hållbara arbetssätt. Du är serviceinriktad, uppskattar teamarbete och har lätt för att samverka med andra. Vi förutsätter att du har lätt för och ser värdet av att arbeta med digitala verktyg för att effektivisera ditt arbete.

Som automationselektriker arbetar du till en början dagtid men efterhand kommer du delta i ett skiftschema med återkommande beredskap.

Du är välkommen med din skriftliga ansökan senast 2019-08-30.

Snabbansökan