Rutgerson Marin

Produktionstekniker / verktygsmakare

Marstrand

Produktionstekniker/verktygsmakare till Rutgerson Marin i Marstrand

 


 

Rutgerson Marin är en av världens ledande tillverkare av segelbeslag och båtutrustning. Företaget grundades 1976 i seglarmetropolen Marstrand, och här tillverkar vi alla våra produkter än idag. Vi är stolta över vår avancerade maskinpark och skickliga personal, och efterfrågan på våra svensktillverkade kvalitets-produkter är stor. 85 procent går på export. Nu behöver vi utöka vårt team med en riktigt duktig produktionstekniker/verktygsmakare.

 

Tjänsten

I den rollen som produktionstekniker/verktygsmakare på Rutgerson Marin ansvarar du för fixturer, support, hjälpmedel och effektiviseringar för dina avdelningar där de anställda ska vända sig till dig när de behöver hjälp. Du kommer även ha 2-3 långsiktiga projekt som du jobbar med och där det ibland blir ett samarbete mellan dig och de andra två personerna i produktionsteknik teamet som består av en verktygsmakare och en produktionstekniker för att få fram den bästa lösningen och spela på era respektive styrkor.

Du jobbar med att göra fixturer, reparera Press/formverktyg och övriga hjälpmedel genom att göra cad-modeller, ritningar, bearbetning, riggning, cam-programmering och svetsning.

Du kommer att ha ansvarsområden Pressar, Robot, Montering, Lager samt hjälpa verktygsmakaren med underhåll av verktygen.

Den andra produktionsteknikern kommer ha ansvarsområde NC, Vattenskärning, Montering och utställningsmaterial

Verktygsmakaren har huvudansvaret för allt verktygsunderhåll och agerar som produktionstekniker för formsprutningsavdelningen.

Du kommer även jobba med vår konstruktör i olika projekt där vi tar fram nya produkter eller ändrar befintliga då kan det vara framtagande av prototyper, ritningsunderlag, testutrustning och produktionshjäpmedel.

Men ni kommer jobba tätt ihop och fördelningen kan bli annorlunda beroende på dina styrkor.

 

Kvalifikationer

 

Vi söker

Du gillar en kombination av fysiskt arbete och att hitta tekniska lösningar troligen har du en liknande roll idag . Du gillar ditt jobb, är en stjärna på problemlösning och produktionsteknik. Men framförallt så är du en riktigt bra och uppskattad kollega som engagerar dig och ställer upp för andra. Du är inte rädd för något och ger dig gärna på kluriga uppgifter och hittar egna sätt för att underlätta i ditt arbete. Gillar du dessutom båtliv trivs du garanterat, men det är inget krav. Erfarenhet av arbete med cad/cam är ett krav. Det är en merit om du tidigare arbetat med åtminstone några av våra produktionsmetoder tidigare.

Vi har som krav att du antingen kan prata flytande svenska eller engelska.

 

Vi erbjuder

Rutgerson Marin är ett familjeföretag med ett 50-tal anställda som har roligt ihop. Möjligheterna att utvecklas och påverka är stora för rätt person; folk stannar ofta länge hos oss. Vi kan också stoltsera med en av landets vackrast belägna arbetsplatser. Många av oss börjar eller avslutar dagen med ett dopp, en båttur eller en promenad, medan andra nöjer sig med att njuta av de härliga omgivningarna från fikarummet eller takterrassen. Utsikten över skärgården och Carlstens fästning är vidunderlig och har en fantastisk effekt på humöret.

Vi har även möjlighet att ordna boende för rätt person.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan. Urvalet görs löpande så vänta inte med din ansökan.

För frågor om tjänsten kontakta Carl William Rutgerson, cw.rutgerson@rutgerson.se

Click or drag a file to this area to upload.
Kan skickas vid senare tillfälle