Risingegårdens Behandlingshem

Vi söker behandlare

Finspång

Vill du göra skillnad för ungdomar?

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem efter dig som vill jobba med långsiktig behandling i en liten enhet med en till två placerade ungdomar. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vill du bli en av oss?

 


 

Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot ungdomar, biologiskt kön flickor i åldrarna 12 till 20 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet. Risingegården jobbar med utredning och behandling samt stödboende.

Vi har ett högt medarbetarfokus som präglar hela vår verksamhet. Vårt förhållningssätt är ödmjukt och lyhört gentemot alla vi möter. Vi tror på allas möjlighet att förändras. Tillsammans har vi skapat en arbetsplats med god stämning och bra arbetsmiljö där vi hjälps åt och arbetar tillsammans. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Tillsammans utgör vi en dynamisk arbetsgrupp där individen får utrymme för utveckling och där vi tar tillvara på varandras kompetenser.

Den lilla enheten ligger i en lägenhet i centrala Finspång medan vår huvudverksamhet är belägen utanför Finspång i lantlig miljö och har egna djur på plats som en del i både utrednings- och behandlingsverksamheten. Vi jobbar med DUI, djurunderstödda insatser, och har hästar, får, kaniner och marsvin. Vi har också ett besöks- och terapihundsteam som är aktiva i våra olika enheter.

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om vår grundsyn, vårt förhållningssätt och våra arbetsmetoder. www.risingegarden.se

 

Om tjänsten

Som behandlare i den lilla enheten är du med och planerar och deltar i ungdomens dagliga aktiviteter, du fungerar som stöd i ungdomens vardag och arbetar behandlande utifrån individuella genomförandeplaner. Du deltar i kontakt med nätverk, vårdnadshavare, skola och i viss mån socialtjänst. Tjänsten innebär att du är del i en mindre personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former.

På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet men även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema, arbetstiden är förlagd till kväll, helg och dag och innebär mycket ensamarbete. I tjänsten igår sovande jour.

 

Om dig

Vi ser gärna att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. I tjänsten ingår ensamarbete och du behöver vara strukturerad och ha förmåga att på ett tryggt vis hålla dig till regler och rutiner. Du behöver vara utbildad behandlingspedagog, socialpedagog eller ha liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten.

Kunskaper om trauma, NPF och mentalisering är meriterande.

Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, behöver vara minst 25 år och ha körkort.

 

Vad säger medarbetare?

Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt. ”

 

Vi söker även timvikarier!

Vi har ett löpande behov av timvikarier. För dessa ser vi också att du är minst 25 år och har körkort. Utbildning och erfarenhet av socialt arbete är meriterande. Vi lägger framför allt stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Click or drag a file to this area to upload.