Risingegårdens Behandlingshem

Köksansvarig

Finspång

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem efter en ny köksansvarig. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och stort medarbetarfokus.


Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot flickor i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet.

Vi har ett högt medarbetarfokus som präglar hela vår verksamhet. Vårt förhållningssätt är ödmjukt och lyhört gentemot alla vi möter, och vi tror på allas möjlighet att förändras. Tillsammans har vi skapat en arbetsplats med god stämning bra arbetsmiljö där vi hjälps åt och arbetar tillsammans. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete, och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Tillsammans utgör vi en dynamisk arbetsgrupp där individen får utrymme för utveckling och där vi tar tillvara på varandras kompetenser.

Alla möten vi fått göra under dessa år – möten med arga, ledsna, skamsna, självföraktande, men även glada, livfulla, modiga, nyfikna ungdomar och deras nätverk – har gett oss en stor kunskapsbank. Det viktigaste för oss har alltid varit och är fortfarande att flickans röst blir hörd.

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om vår grundsyn, vårt förhållningssätt och våra arbetsmetoder.

Om tjänsten

Som köksansvarig på Risingegården ansvarar du för planering av menyer, inköp av livsmedel och hygienprodukter, tillagning av lunch, förberedelse av middag samt fixar fika och även fika/mat till möten och besök. Du sköter också städning av kök och matsalar, tar hand om disk, utför egenkontroller i enlighet med gällande lagstiftning samt ansvarar för företagets hållbarhetsarbete. I tjänsten ingår också uppgifter som ökar trivseln i boende- och arbetsmiljön, t ex inredning och skötsel av blommor.

Som köksansvarig får du ta mycket eget ansvar och lägga upp dina arbetsrutiner själv. Du har en central roll i verksamheten och är en viktig del i ungdomarnas vardag. Dina arbetstider är måndag till fredag 7.30-15.30 med möjlighet att flexa vid behov.

Om dig

Vi hoppas att du är en trygg och stabil person med positiv syn på livet. Vi vill att du har en utbildning inom livsmedel och restaurang samt några års erfarenhet av att jobba med matlagning. Du behöver vara kunnig- eller villig att skaffa dig kunskap inom specialkost och hur kosten påverkar barn med diagnoser. Erfarenheter inom socialt eller pedagogiskt arbete är meriterande. Körkort är ett krav.

Vad säger medarbetare?

Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt.

Låter detta intressant? Välkommen att skicka in din ansökan!

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast 2020-06-07.

Click or drag a file to this area to upload.