Risingegårdens Behandlingshem

Djuransvarig behandlare

Finspång

Vill du jobba med ungdomar i behandling och använda djur i behandlingsarbetet?

 

Just nu söker vi på Risingegårdens Behandlingshem en djuransvarig behandlare, vi söker efter dig som är utbildad inom behandling, gillar ungdomar och vill använda djur i behandlingsarbetet!

Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vill du bli en av oss?

 


 

Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot ungdomar, biologiskt kön flickor i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet.

Vi har ett högt medarbetarfokus som präglar hela vår verksamhet. Vårt förhållningssätt är ödmjukt och lyhört gentemot alla vi möter. Vi tror på allas möjlighet att förändras. Tillsammans har vi skapat en arbetsplats med god stämning och bra arbetsmiljö där vi hjälps åt och arbetar tillsammans. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Tillsammans utgör vi en dynamisk arbetsgrupp där individen får utrymme för utveckling och där vi tar tillvara på varandras kompetenser.

Att arbeta med unga människor är bland det viktigaste och mest givande en kan göra. Med över 25 år i branschen har vi erfarenheten, vi är väletablerade och har ett gott rykte samtidigt som drivkraften att utvecklas och bli bättre alltid finns. För att utveckla vår egen lyhördhet och förmåga till gott samspel utbildas all personal i MBT – mentaliseringsbaserad miljöterapi och i programmet Vägledande samspel/ICDP.

Vi håller till största del till i lantlig miljö och har egna djur på plats som en del i behandlingsverksamheten. Vi jobbar med HUI och DUI, häst och djurunderstödda insatser, och har hästar, får och kaniner.

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om vår grundsyn, vårt förhållningssätt, våra arbetsmetoder och om vårt arbete med djur (under ”Verksamhet”). www.risingegarden.se.

Titta gärna även på detta klipp som visades i SVT 2021:https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/djurterapi2

 

Om tjänsten                                                                                                                            

Tillsvidare 100 %

Djuransvarig behandlare innebär att du arbetar dagtid och är ”stationerad” i stallet. Du planerar och bokar in tider för respektive ungdom och strukturerar ungdomens tid i stallet utefter vad som är prio behandlingsmässigt. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former, samt tydlig kommunikation med respektive boendeenhet. Du är med på personalmöten och handledning efter behov. Du ansvarar för djurens väl och ve året runt, vilket innebär praktiskt arbete i form av fodring, mockning och dylikt som hör till att hålla djur i stall och i hagar.

 

Om dig

Vi ser gärna att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du är van att ta ansvar, planera ditt arbete själv och arbeta självständigt. Du har en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten. Du har kunskap och erfarenhet av framförallt hästar men gärna även andra djurslag. Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar.

Du behöver vara minst 25 år och ha B-körkort för manuell bil.

 

Vad säger medarbetare?

”Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt. ”

Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 2 files.