Risingegårdens Behandlingshem

Vi söker behandlare

Finspång

Vill du göra skillnad för ungdomar? 

 

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem behandlare till en av

våra små behandlingsenheter. Vill du bli en av oss?

 


 

Vår värdegrund

Risingegården utgår ifrån människors lika värde och FNs barnkonvention. Vi möter alla med genuint intresse och glädje. Vi tror på allas möjlighet till förändring. Vi har ett ödmjukt och lyhört förhållningssätt gentemot alla vi möter. Risingegården respekterar varje individs rätt till självbestämmande och integritet. Risingegården är en plats som präglas av meningsfullhet, tillit, tydlighet och trygghet. 

 

Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot ungdomar, biologiskt kön flickor i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet. Risingegården jobbar med utredning och behandling samt stödboende.

Att arbeta med unga människor är bland det viktigaste och mest givande en kan göra. Med nästan 30 år i branschen har vi erfarenheten, vi är väletablerade och har ett gott rykte samtidigt som drivkraften att utvecklas och bli bättre alltid finns. För att utveckla vår egen lyhördhet och förmåga till gott samspel utbildas all personal i MBT – mentaliseringsbaserad miljöterapi och i programmet Vägledande samspel/ICDP. 

Risingegården är en attraktiv arbetsplats med högt medarbetarfokus som genomgående präglas av en humanistisk människosyn. Vi värdesätter god stämning, att få skratta tillsammans ger en god arbetsmiljö. Verksamheten genomsyras av engagemang och delaktighet. Vi tar tillvara varje medarbetares kompetens och alla ges möjlighet att vara med och forma verksamheten.

På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet men även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema med varierade arbetstider; dagar, kvällar och helger samt nätter med sovande jour. Schemat du kommer att gå på omfattar därför en hel del ob-tid.

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om vår grundsyn, vårt förhållningssätt och våra arbetsmetoder. www.risingegarden.se

”Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt.”

En av våra medarbetare

Om tjänsten i liten behandlingsenhet – tillsvidare 75-100%                

Som behandlare i ”Lägenheten” är du med och planerar och deltar i ungdomens dagliga aktiviteter, du fungerar som stöd i ungdomens vardag och arbetar behandlande utifrån individuella genomförandeplaner och mål. Du deltar i kontakt med nätverk, vårdnadshavare, skola och i viss mån socialtjänst. Tjänsten innebär att du är del i en mindre personalgrupp som har ett nära samarbete i form av överlämningar och personalmöten samt handledning. Vi jobbar lågaffektivt, traumamedvetet och mentaliseringsfrämjande. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentation i olika former. 

 

Om dig

Vi ser gärna att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver också ha en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten. 

Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, vara minst 25 år och har B-körkort för manuell bil. 

 

Vi söker även timvikarier 

Vi ser gärna att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Utbildning är inget krav men en förstås meriterande. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, vara minst 25 år och har B-körkort för manuell bil. 

Välkommen med din ansökan!

 

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt men kommer att återkoppla först under senare delen av augusti.

 

Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 2 files.