Risingegården Behandlingshem

Behandlare, heltid och sommarvikariat

Finspång

Vill du göra skillnad för ungdomar?

Just nu söker vi på Risingegårdens behandlingshem efter dig som vill hjälpa ungdomar och fungera som stöd i deras vardagliga aktiviteter. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vi söker dig som vill vara med!


 

Om tjänsten

Som behandlare hos oss planerar du och är med i flickornas dagliga aktiviteter samt sköter sysslorna i det som under en period blir deras hem. Du kommer att fungera som stöd i skolarbete och arbetar motiverande med dem utifrån individuella behandlingsuppdrag. Tjänsten innebär även att du följer med på möten med socialtjänst och håller i föräldrakontakter. I tjänsten arbetar du också aktivt med dokumentationer och journalskrivning.

Som behandlare kommer du att arbeta tillsammans med medarbetare för att skapa kreativa lösningar som fungerar för att både vuxna och barn ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet men även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema med varierade arbetstider; dagar, kvällar och helger samt nätter med sovande jour.

 

Om dig

Vi hoppas att du är en person som har en positiv syn på livet och som är en trygg och stabil person. Vi ser gärna att du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi ser också att du har en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten.

Vi har inget krav på högskoleutbildning utan lägger det största värdet i personliga egenskaper. Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare, vara minst 25 år och har körkort.

 

Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot flickor i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet.

Vi har ett högt medarbetarfokus som präglar hela vår verksamhet. Vårt förhållningssätt är ödmjukt och lyhört gentemot alla vi möter, och vi tror på allas möjlighet att förändras. Tillsammans har vi skapat en arbetsplats med god stämning bra arbetsmiljö där vi hjälps åt och arbetar tillsammans. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete, och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Tillsammans utgör vi en dynamisk arbetsgrupp där individen får utrymme för utveckling och där vi tar tillvara på varandras kompetenser.

Vi jobbar med DUT; djurunderstödd terapi, och har hästar, får, kaniner och marsvin. Vi har också ett besöks- och terapihundteam som är aktiva i våra olika enheter.

Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om vår grundsyn, vårt förhållningssätt och våra arbetsmetoder. Läs mer här!

 

Vad säger medarbetare?

”Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt. ”

 

Vi söker även timvikarier/sommarvikarier!

Vi har ett löpande behov av timvikarier och vikarier till sommaren. För dessa ser vi också att du är minst 25 år och har körkort. Utbildning och erfarenhet av socialt arbete är meriterande men inget krav. Vi lägger framför allt stor vikt på dina personliga egenskaper.

 

Låter detta intressant? Välkommen att skicka in din ansökan!

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast 6/3.

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.