Risingegårdens Behandlingshem

Vi söker behandlare

Finspång

Vill du göra skillnad för ungdomar?

Just nu söker vi på Risingegården efter dig som vill vara en del av utrednings- eller behandlingsteamet kring våra ungdomar. Vår vision är att vara kvalitetsledande inom utredning och behandling för tonåringar. Vi är en arbetsplats med god sammanhållning och med ett stort medarbetarfokus. Vill du bli en av oss?


Om oss

Risingegården är ett HVB-hem som tar emot ungdomar i åldrarna 12 till 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergreppsproblematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet. Vi har platser för utredning och behandling samt stödboende.

Risingegården utgår ifrån människors lika värde och FNs barnkonvention. Vi möter alla med genuint intresse och glädje. Vi tror på allas möjlighet till förändring. Vi har ett ödmjukt och lyhört förhållningssätt gentemot alla vi möter. Risingegården respekterar varje individs rätt till självbestämmande och integritet. Risingegården är en plats som präglas av meningsfullhet, tillit, tydlighet och trygghet.

Vi har ett högt medarbetarfokus som präglar hela vår verksamhet. Tillsammans har vi skapat en arbetsplats med god stämning och bra arbetsmiljö där vi hjälps åt och arbetar tillsammans. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete, och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Tillsammans utgör vi en dynamisk arbetsgrupp där individen får utrymme för utveckling och där vi tar tillvara på varandras kompetenser. Alla anställda får utbildning inom programmet Vägledande samspel ICDP. Just nu är vi även mitt i en utbildning inom mentaliseringsbaserad miljöterapi – MBT.

Eftersom vi till största del håller till i lantlig miljö har vi egna djur i vårt stall som en del i både utrednings- och behandlingsverksamheten. Vi har hästar, får, kaniner och marsvin. Vi har också ett besöks- och terapihundsteam som är aktiva i våra olika enheter.

 

Om tjänsterna

Som behandlare är du med och planerar och deltar i ungdomarnas dagliga aktiviteter, vardag som helg. Du fungerar som stöd i deras vardag och arbetar motiverande med dem utifrån särskilda utrednings- eller behandlingsuppdrag. Tjänsten innebär att du är kontaktperson till en eller två av ungdomarna, är med på nätverksmöten eller uppföljningsmöten, håller i föräldrakontakter samt skriver behandlarens del av utredningen eller skriver månadsrapport. I tjänsten arbetar du också aktivt med journalskrivning och annan dokumentation.

På Risingegården arbetar vi tillsammans för att både vuxna och ungdomar ska må bra. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, både inom vår egen enhet och ibland även över enhetsgränserna. Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema med varierade arbetstider; dagar, kvällar och helger samt nätter med sovande jour.

 

Om dig

Vi ser gärna att du är en trygg och stabil person med en positiv syn på livet. Du är engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver också ha en utbildning som behandlingspedagog, socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Även socionomutbildning och beteendevetare är passande för tjänsten.

Du får gärna ha arbetat med ungdomar tidigare. Du bör vara minst 25 år och du behöver ha körkort.

 

Vad säger medarbetare?

”Risingegården är ett HVB-hem där vi gör allt tillsammans och hjälper varandra. Det spelar ingen roll – vi alla är jämställda och viktiga för att allt ska fungera. Arbetet på Risingegården är roligt, utmanande och intressant. Det är väldigt flexibelt och man får göra allt från att rida och ta hand om djuren ihop med våra ungdomar till att hjälpa dem med skolarbete. Jag får dela roliga, spännande och ibland tuffa stunder tillsammans med både ungdomar och kollegor. Här är jag en person som kan bidra med trygghet för våra ungdomar som är placerade hos oss. Det gör att jag känner att mitt arbete är viktigt. ”

Välkommen att skicka in din ansökan!

Skicka in din ansökan senast 2021-01-10 så hör vi av oss.

Click or drag a file to this area to upload.

Vi söker även timvikarier!

Vi har ett löpande behov av timvikarier. För dessa ser vi också att du är minst 25 år och har körkort. Utbildning och erfarenhet av socialt arbete är meriterande men inget krav. Vi lägger framför allt stor vikt på dina personliga egenskaper.