Vad är grejen med video?

Rörlig bild, såsom motions och videos, dominerar sociala medier allt mer. Att fokusera på videoannonsering har därför blivit en central del i många organisationers kommunikationsstrategier. Video är ett otroligt bra verktyg i kampen om uppmärksamhet i olika medier, format och plattformar. Därför ser videoannonsering ut att bli en alltmer använd metod för att skapa engagemang, nå ut till sin målgrupp och öka interaktioner.

En av fördelarna med att använda video är potentialen att skapa kraftfullt, interaktivt innehåll och en upplevelse för sin publik. Det rörliga materialet har även förmågan att dra till sig uppmärksamhet på ett annat sätt än stillbilder. I annonsering, när man konkurrerar om uppmärksamheten från sin målgrupp är innehåll i form av video väldigt kraftfullt eftersom det ökar chanserna att nå fram.

Visste du förövrigt att LinkedIn-användarna är mer benägna att dela videoinlägg än på andra plattformar?

 

Nå ut på ynka 10 sekunder

Videoannonsering är som sagt ett effektivt verktyg för att marknadsföra sitt företag och varor på ett spännande och engagerande sätt – eller för den delen, nå ut till rätt kandidater och stärka sitt employer brand. Men givetvis finns det detaljer i sitt videoval som kan vara bra att tänka på.

Statistiskt sett har det visat sig att 74% av videons värde ligger i de första 10 sekunderna. Därför är det viktigt att introduktionen står ut för att fånga in sin publik. Istället för att använda sig av vanliga knep för att tilltala sin målgrupp, kan man med video istället sprida engagerande och inspirerande budskap med storytelling.

Videon bör, många gånger, inte överskrida 30 sekunder. Tumregeln är 10–15 sekunder beroende på var du publicerar din video. Det är också fördelaktigt om du använder dig av text och grafik i din video, eftersom man inte kan förvänta sig att videon kommer att ses med ljudet på. Men att inkludera ljud ger såklart en förhöjd upplevelse.

2020-01-30 MediaNyheter