Nodava AB

Kreativ kommunikatör med intresse för hållbarhet och miljö

Om jobbet

Nodava är i en spännande utvecklingsfas där kommunikation såväl externt som internt är en viktig nyckel till framgång. I bolagets vision finns en uttalad målsättning att skapa nya möjligheter att möta efterfrågade behov. Som kommunikatör kommer du ha en viktig roll i utvecklingen av bättre digital service till abonnenter och kommuninvånare. Du kommer också vara en viktig kraft i att nå ut med kunskap och information om hållbarhet inom avfall och VA på ett kreativt sätt samt långsiktigt bygga Nodavas varumärkesidentitet i det gemensamma arbetet mot ett hållbart liv. Uppdraget kommer också innebära förebyggande och hanterande kommunikation i händelse av kris.

Arbetet som kommunikatör i Nodava är självständigt, utvecklande och omväxlande. Du jobbar operativt samtidigt som du använder din strategiska förmåga för att identifiera utvecklingsbehov och komma med förslag på förbättringar. Du känner dig bekväm i det nya kommunikations- och medielandskapet och vet hur man når fram i den digitala världen.

Dina arbetsuppgifter

  • Samordna, planera, formulera och genomföra externa och interna kommunikationsinsatser på egen hand och tillsammans med andra.
  • Vara webbredaktör för Nodavas webbplats. Under året kommer ny webbplats lanseras där ett viktigt uppdrag blir samordning av införandeprojekt och planering av innehållsstruktur och intern webborganisation.
  • Producera extern information såsom trycksaker och innehåll i form av text, bild och film till våra interna, externa och sociala kanaler
  • Medverka i utåtriktade aktiviteter i samband med exempelvis event och besök
  • Vara kommunikativt stöd i olika utvecklingsprojekt och i kriskommunikation.
  • Företräda Nodava i olika nätverk och i kontakter med näringsliv, myndigheter och organisationer utifrån ansvarsområdet.
  • Bevaka omvärlden ur ett kommunikationsstrategiskt perspektiv.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen inom kommunikation eller motsvarande kunskapsnivå förvärvad på annat sätt. För uppdraget krävs erfarenhet från kvalificerat arbete med kommunikation och information såväl internt som externt. Du har god digital kompetens inom kommunikationsområdet och goda kunskaper i kriskommunikation. Som kommunikatör kommer du leda och medverka i projekt vilket kräver mycket god samarbetsförmåga med såväl externa som interna aktörer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Meriterande är kunskaper inom sociala medier och erfarenhet av arbete som webbredaktör.

För att lyckas i rollen krävs helhetssyn, förmåga att väga samman komplex information och omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du har hög integritet i kombination med ett serviceinriktat bemötande. Meriterande är kunskaper om svensk offentlig förvaltning. Du belyser och analyserar gärna frågor i ett större sammanhang, t.ex. utifrån verksamhetens, organisationens eller samhällets perspektiv och har också lätt för att ställa om inriktning vid ändrade omständigheter.

För att trivas hos oss ska du vilja vara med och tillsammans utveckla framtiden med glädje, stolthet och ansvar för våra kunder och varandra. Din arbetsplats blir i Nodavas lokaler i Orsa. Arbetet innebär heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

 

 

Inom norra Dalarna bor cirka 35000 invånare och här finns över 1000 företag som tillsammans med ett stort antal fritidshus och turister, såväl sommar som vinter, ska förses med dricksvatten och hållbara lösningar inom avfallshanteringen.

Med uppdrag att verka för ”ett hållbart liv – tillsammans” finns Nodava AB (Norra Dalarna Vatten & Avfall) som är ett kommunalt bolag, gemensamt ägt av Mora, Orsa och Älvdalens kommuner.

Ansökan och mer information

Vill du vara med och tillsammans med engagerade kollegor verka för ett hållbart liv? Välkommen med din ansökan!

Ange referens ”Kommunikatör” och sänd ansökan och CV via e-post till: info@nodava.se. Sista ansökningsdag: 25 mars 2021.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Kristina Magnusson, tel. 0250-55 27 47. Facklig kontaktperson: Annika Wikholm, Naturvetarna, 0250-55 27 37

Mer information om Nodava hittar du på webbplats: www.nodava.se

Nodava undanber vänligt och bestämt alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp.