HR-konsult

Melleruds kommun med ca 9300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till vatten och skog. Kommunen har ca 1000 anställda som är sysselsatta inom våra förvaltningar kultur- och utbildning, socialförvaltning, samhällsbyggnad och kommunstyrelseförvaltning. Som medarbetare hos oss på personalenheten blir du en i gänget av totalt 7 personer som arbetar med HR och lön. Tillsammans är ett ledord, och tillsammans hjälps vi åt och stöttar varandra och provar gärna nya vägar i vårt mål att vara en utvecklande och attraktiv arbetsplats. Tillsammans med övriga medarbetare i Melleruds kommun finns vi till för att bidra till att bygga samhället! Uppdraget är brett och ingen dag är den andra lik. Trivs du med ett arbete i ständig förändring och är lösningsfokuserad så kan du vara den vi söker! Du som inte är bosatt i Melleruds kommun kan behagligt pendla till oss från både Göteborg, Trollhättan och Karlstad om du inte väljer att flytta hit. I så fall erbjuder vi möjlighet till bidrag för flyttkostnaden. Om arbetet hos oss innebär pendling för dig så ser vi med nutida digital teknik till att erbjuda dig möjligheter till en god balans mellan arbete och fritid genom att du under viss tid kan ges möjlighet att arbeta på distans.

 

Arbetsuppgifter

Som HR-konsult i Mellerud arbetar du i huvudsak som generalist med uppdrag att vara chefernas stöd, mot specifik förvaltning. Stödet innebär att kunna vägleda och utbilda våra chefer i frågor rörande arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, rekrytering, omplacering, lönesättning samt facklig samverkan etc. I din roll bidrar du också till att säkerställa att vi som arbetsgivare lever upp till de krav och policys som åläggs oss genom bland annat lagar, avtal och politiska beslut. En spännande tid ligger framför oss. Tex. kommer vi i höst att börja arbeta i vårt nya personal- och lönesystem E-companion. Andra viktiga arbetsuppgifter som pågår är att stärka arbetsgivarvarumärket och säkra kompetensförsörjningen samt förbättra vår rekryteringsprocess. Vi är dessutom del av ett unikt projekt i det att vi inlett en samverkan med Bengtsfors kommun i syfte att ha en gemensam socialtjänst. En stor del av dina arbetsuppgifter är operativa även om det strategiska arbetet också utgör ett stort fokus som vi alla medverkar i på ett eller annat sätt. Då en av våra kollegor efter sommaren går vidare mot nya utmaningar erbjuder vi dig ett brett arbete i en liten kommun där du blir delaktig i allt som berör området. Att utbyta kunskap, synpunkter och att ge varandra stöd i arbetet är viktigt för gruppen. Hos oss arbetar du med flexibla arbetstidsramar och med frihet under ansvar.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och utveckla HR-arbetet centralt i en kommun samt ansvara för din egen förvaltning och dess behov. Det är en förutsättning för arbetet att du är lyhörd, självgående och kan kommunicera på mycket god svenska i både tal och skrift. Vi arbetar med att digitalisera våra processer och vi söker dig som ser detta som ett spännande utvecklingsarbete där du gärna bidrar med goda kunskaper.

Vi söker dig som har examen från personal-/beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå eller har formell kompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Du behöver också ha några års erfarenhet av yrket, gärna från offentlig sektor. För att lyckas med uppdraget behöver du kunna uppvisa formella kunskaper i arbetsrätt.

Som person har du ett konsultativt förhållningssätt med hög integritet. Du arbetar resultat- och målinriktat och går med lätthet från tanke till handling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet! Så av dig önskar vi mod och klokskap när det gäller att möta och hantera svåra situationer, nyfikenhet och lust att ibland pröva nya angreppsätt, envishet och uthållighet samt en stor dos humor!

 

Ansökan

Sista ansökningsdag 2021- 06-13. Intervjuer planeras till eftermiddagarna den 17:e och 18:e juni.

Referensnummer:
Hr-konsult 2021

Lön
Individuell lönesättning, ange löneanspråk

Omfattning Heltid – Tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse.

Övrigt: Vi erbjuder bl.a. flexibel arbetstid och möjlighet till semesterdagsväxling. Vid anställning på denna tjänst finns möjlighet att få ersättning för ev. flyttkostnader till Melleruds kommun. Kontakta HR-chefen för mera information.

Upplysningar
Hr-chef: Jeanette Sjölund, Telefon: 0530-181 20, E-post: jeanette.sjolund@mellerud.se

Hr-konsult: Sofie Edvinsson, Telefon: 0530-18289, E-post: sofie.edvinsson@mellerud.se

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

 

Välkommen med din ansökan!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.