HR-chef

HR-chef med övergripande kansliansvar

 

Mellerud är en kommun med ett strategiskt läge i Västra Götaland väster om Vänern. Kommunen har cirka 9 300 invånare och 900 anställda. Boende, företag och medarbetare lockats hit av natur, kultur, trygghet, fungerande service och stor framtidsoptimism. Du tar dig lätt både till Göteborg och Karlstad på en timma med tåget.

I Melleruds kommun är det småskaligheten som står i fokus med ett expansivt näringsliv. Melleruds kommun är en nytänkande kommun i framkant av utvecklingen, där barnfamiljer och ungdomar prioriteras. Mellerud är platsen för dig.

 

Ditt uppdrag

Är du en person som söker en stimulerande ledartjänst i en hanterbar kommunstorlek där du blir en del av vårt härliga team som leder kommunen mot framtiden.

Som HR-chef i Melleruds kommun blir du en viktig del i ambitionen att göra kommunen ännu mer attraktiv som arbetsgivare. På uppdrag av kommunchefen och i samarbete med chefer och medarbetare leder du det personalstrategiska arbetet och skapar en utvecklingsinriktad organisation med en god arbetsmiljö där medarbetarskapets medskapande och trivsel är en central fråga.

Melleruds kommun fortsätter sitt systematiska arbete med effektivisering, digitalisering och verksamhetsutveckling där HR-chefen spelar en viktig roll i såväl planering som genomförande. I den mindre kommunen är det både möjligt och nödvändigt att alla arbetar för ett gemensamt ansvar och en känsla av sammanhang och att alla frågor ingår i samma helhetsbild. Vi har också flera pågående samverkansprocesser med andra kommuner och planerar att utveckla detta ytterligare de kommande åren där vi tillsammans hjälps åt med ökad effektivitet och spetskompetens för att klara samhällsuppdraget.

Du ska också arbeta för goda villkor kring anställnings- och utvecklingsmöjligheter så att medarbetare och chefer ska kunna skapa goda resultat, god trivsel och fortsätta utvecklas i Melleruds kommun.

Du kommer att vara chef för HR- och personalenheten som idag har 6 medarbetare och består av HR konsulter och lönehandläggare. Ansvarsområdet kan komma att växa något med ytterligare kanslifunktioner.

 

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleexamen, gärna med inriktning HR, arbetsrätt och lönefrågor samt en gedigen erfarenhet av strategiskt ledningsarbete från kommun eller större organisation/företag. Erfarenhet från facklig samverkan och förhandlingsfrågor är meriterande.
Stor vikt kommer att ligga på personliga ledaregenskaper och social förmåga.

Du kan självständigt driva utvecklings- och framtidsfrågor inom personalområdet, initiera och genomföra nödvändiga förändringar men även vara inriktad på att arbeta operativt när så krävs. Erfarenhet inom områden som kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrätt och förhandlingar är en nödvändig plattform. Vi vill också se exempel på genomfört utvecklingsarbete och från rollen att stötta andra chefer. Du besitter ett kommunikativt, utvecklingsinriktat och tillitsbaserat ledarskap samt en god vana av att samverka med olika parter och aktörer både internt och externt. Du har förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat och trivsel där delaktighet och engagemang genomsyrar såväl den egna enheten som arbetet tillsammans med kommunens chefer. Du har kunskap och förståelse för den politiska processen som styr kommunal verksamhet.

 

Övrigt

Ansök snarast då vi tillämpar löpande rekrytering i rekryteringsprocessen och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden.

Vi erbjuder dig bland annat kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, möjlighet till löneväxling för extra pension och upp till 32 semesterdagar med möjlighet att växla in semesterdagstillägget till fler semesterdagar samt möjlighet till flyttbidrag.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Vill du bli en del av Melleruds kommun? Välkommen med din ansökan!

Alla kontakter behandlas inledningsvis med sekretess och diskretion.

 

Anställningsform: Tillsvidare

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön/individuell lönesättning

Kontakt: Karl-Olof Petersson, Kommunchef. Telefon: 0530-18105. karl.olof.petersson@mellerud.se

Referensnummer: HR-chef 2021

Vill du vara en del av oss? Varmt välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag: 2021-08-01

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.