Förvaltningsekonom till ekonomienheten

Förvaltningsekonom till ekonomienheten med inriktning mot socialförvaltningen

Välkommen till Mellerud, en kommun med goda pendlingsmöjligheter från Trollhättan och Åmål (tåg 30 min) samt Vänersborg (buss 40 min). Kommunen har cirka 9 300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till vatten och natur.


Arbetsuppgifter

Ekonomienheten tillhör kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens centrala ekonomifunktion. Enheten leder kommunens ekonomistyrning, processer kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut, finansfrågor samt upphandlingsstöd. Vi har just implementerat ett nytt ekonomisystem, Xledger, som är molnbaserat. Med detta system är vi först ut som kommun i Sverige.

Vi söker nu en förvaltningsekonom med inriktning mot socialförvaltningen. Socialförvaltningen ansvarar för omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Du kommer att arbeta konsultativt och stödjande mot socialförvaltningens chefer och medarbetare, i olika processer såsom budget, uppföljningsarbete, prognoser, ekonomiska frågor och arbeta nära socialförvaltningens ledningsgrupp.

 

Arbetsuppgifter:

  • Vara strategiskt stöd i ekonomifrågor för socialförvaltningens ledningsgrupp
  • Vara föredragande i ekonomiska ärenden i socialnämnden
  • Leda arbetet med budget, uppföljning, prognoser, delårsbokslut och årsbokslut för socialförvaltningen
  • Bistå socialförvaltningens chefer med stöd i uppföljningen av ekonomi och verksamhet
  • Vara ett konsultativt stöd i ekonomifrågor till socialförvaltningens chefer
  • Delta i gemensamma utvecklings- och förändringsarbete inom ekonomiområdet där vi strävar mot högre effektivitet och ökad kvalitet.
  • Genomföra ekonomiska analyser och utredningar inom socialförvaltningens område
  • Utveckla arbetsmetoder, rutiner och verktyg inom ekonomiområdet för socialförvaltningen

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning, gärna med inriktning på ekonomi i offentlig verksamhet. Du bör ha erfarenhet av arbete som ekonom med budget- och prognosarbete samt chefstöd i en politiskt styrd organisation.

Du har god analytisk förmåga, kan se helheter och är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Tjänsten förutsätter ett konsultativt arbetssätt och en god pedagogisk förmåga. Eftersom tjänsten kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla och lätt för att samarbeta. Noggrann, ansvarsfull, strukturerad och förmåga att arbeta självständigt är andra egenskaper som krävs. Goda kunskaper i Excel och resterande delar av Officepaketet är ett krav.

Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev. Ange referens: Förvaltningsekonom 2020

Provanställning kan komma att tillämpas.


Anställningsformer:
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%
Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt: Elisabeth Carlstein, ekonomichef
Telefon: 0530-18137
Mail: Elisabeth.Carlstein@mellerud.se
Publicerat: 16 december 2020
Sista ansökningsdag: 15 januari 2021

Välkommen med din ansökan!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.