Melleruds kommun

Enhetschef

till Gata och Parkenheten

Melleruds kommun med ca 9300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service.
Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för den tekniska försörjningen inom Melleruds kommun. Förvaltningen arbetar på uppdrag av Kommunstyrelsen som fungerar som teknisk nämnd i Melleruds kommun.

Rollens innehåll

I tjänsten ingår att ansvara för drift och underhåll av våra kommunala gator, vinterväghållning, offentlig belysning, parkområden samt kommunala badplatser.

I uppdraget ingår även att leda ca.15 medarbetare samt externa leverantörer. Ledarskapet skall bygga på laganda där medarbetarna skall känna sig delaktiga i verksamheten. Som chef ingår att på ett tydligt och motiverande sätt informera, leda och stötta sina medarbetare till att utföra sina sysslor. Det är viktigt med löpande information för att alla skall förstå sin och andras roller i verksamheten.

Du kommer tillsammans med VA-enheten ansvara för projekt inom gatu- och ledningsarbeten. Till din hjälp finns projektledare men det kommer även ingå att du själv håller i mindre projekt.

 

Vem är du?

Vi söker dig som med entusiasm och kunnande vill vara med och vidareutveckla redan pågående arbete. Vi ställer stora krav på ekonomiskt kunnande, förmåga att engagera medarbetare och tillsammans utveckla verksamheten positivt.

Vi förutsätter att du har dokumenterad erfarenhet av markarbete inom gata och/eller park, offentlig eller privat. Vi vill även att du har vitsordad förmåga att leda och entusiasmera medarbetarna att utvecklas och trivas i sina arbetsroller.

Vi söker dig som är serviceinriktad och har förmågan att arbeta med förändringar, strukturer och ständiga förbättringar. Du har högskoleutbildning alt. mångårig erfarenhet inom något av områdena.

Vi ser vår framtida chef som en trygg och stabil ledare vilket också innebär att du har chefserfarenhet med dig in i tjänsten. Det är också viktigt att kunna ha en hög integritet samt en god förmåga att samarbeta med andra, att leda din organisation och att se till helheten. Vi vill att ditt ledarskap skall bygga på delaktighet och lyhördhet av verksamhetens behov och ett nära samarbete med dina medarbetare. B-körkort är ett krav.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Magnus Olsson, Samhällsbyggnadschef 0530-18172

Välkommen med din ansökan innan 14 september