Enhetschef till individ och familjeomsorgen

Enhetschef till individ och familjeomsorgen

Nu har du möjligheten att söka tjänsten som enhetschef för barn och unga!

Socialförvaltningen består av tre sektorer – vård och omsorg, stöd och service samt individ och familjeomsorg.  Sektorn genomgår just nu en positiv period av förändring och med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina medarbetare.

Barn- och unga sitter idag tillsammans med vuxenenheten och administrativa enheten i nyrenoverande och fräscha lokaler i Melleruds centrum med gångavstånd till tåg– och busstation. Med 30 minuters pendling mellan Mellerud och Trollhättan alternativt mellan Mellerud och Åmål och ca. en timme mellan Mellerud och Göteborg ser vi orten som attraktivt placerad för de som vill pendla för att arbeta i den ”mindre” kommunen. Enheten barn- och unga består av socialsekreterare, ungdomscoacher och familjebehandlare. Vi är en liten arbetsgrupp med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi träffar. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som brinner för utveckling och kan leda och stötta medarbetarna i deras arbete med myndighetsutövning inom barn och unga, familjebehandling och vårt stödboende. Vi förutsätter att du är samverkansinriktad då din roll innebär att upprätthålla ett välfungerande internt arbetsteam, men också att verka för ett välfungerande arbete med externa myndigheter. Styrande för uppdraget är verksamhetens lagstiftning, måldokument och handlingsplaner. Som enhetschef är du ansvarig för de enheter som bedrivs inom din enhet. I rollen som enhetschef har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Din uppgift blir att planera, leda, utveckla och följa upp verksamheten och vi förutsätter att du har ett välstrukturerat arbetssätt. Det finns ett administrativt stöd som delas inom ledningsgruppen.

 

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara med och fullfölja sektorns påbörjade förändrings – och utvecklingsarbete med starkt fokus på att skapa struktur. Du har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha en bred och mångårig erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning. Du vet med dig att du har en drivkraft, är en god kommunikatör i både tal och skrift samt har ett gott bemötande och du är inte rädd för att fatta beslut och förmedla dessa. Dina ledaregenskaper kännetecknas av tydlighet, engagemang, fokus samt lyhördhet. Erfarenhet av chefsrollen och myndighetsutövningen ser vi som meriterande samt att du tidigare arbetat som enhetschef för en individ och familjeomsorgsverksamhet med budget-, verksamhets- och personalansvar. Du har en personlig mognad och är en god förebild. Vid urvalet kommer vi att värdera dina personliga egenskaper samt din inställning till uppdraget i kombination med utbildning och erfarenhet.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att du ska trivas, må bra och utvecklas med oss i Melleruds Kommun. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med möjligheter att påverka utvecklingen inom socialförvaltningen tillsammans med kollegor och medarbetare. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling och kompetensutveckling.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att efterfrågas på tilltänkt kandidat.

Intervjuer kan komma att ske löpande och provanställning kan komma att tillämpas.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%
Lön: Individuell lönesättning 
Kontakt: Carina Holmqvist, Sektorchef, 0530–18119
Publicerat: 2020-12-04
Sista ansökningsdag: 2021-01-15
Tillträde: Enligt överenskommelse

Varmt välkommen med din ansökan!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.