Ekonom

Melleruds kommun söker ekonom
till ekonomienheten

Ekonomienheten tillhör kommunstyrelseförvaltningen och är kommunens centrala ekonomifunktion. Enheten leder kommunens ekonomistyrning, processer kring budget och uppföljning, redovisning, bokslut, finansfrågor samt upphandlingsstöd.

 


Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att arbeta med kommunövergripande budgetarbete, analyser och ekonomistyrning i samverkan med ekonomichefen. Du kommer att ha systemansvar för Stratsys samt kommunens budgetsystem Arenabudget. I ditt uppdrag ingår även att leda arbetet med budget, uppföljning, prognoser och bokslut för kommunstyrelseförvaltningen. Det innebär också att bistå kommunstyrelseförvaltningens chefer och ledningsgrupp med konsultativt och strategiskt stöd i budgetarbete och uppföljning av ekonomi och verksamhet. Du kommer arbeta i nära samverkan med kommunens förvaltningsekonomer. I tjänsten ingår också att utveckla effektiva arbetsmetoder, rutiner och processer både för kommunens ekonomiarbete och kommunstyrelsens förvaltning.

På ekonomienheten hjälps vi åt med varandras arbetsuppgifter vilket innebär att du kommer få möjlighet att utföra flera andra uppgifter inom enheten.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning, gärna med inriktning på ekonomi i offentlig verksamhet. Du bör ha erfarenhet av arbete som ekonom med budget- och prognosarbete samt chefstöd i en politiskt styrd organisation.

Du har god analytisk förmåga, kan se helheter och är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Tjänsten förutsätter ett konsultativt arbetssätt och en god pedagogisk förmåga. Eftersom tjänsten kommer att ha många kontakter är det viktigt att du är utåtriktad, positiv, lyhörd och har en utpräglad servicekänsla och lätt för att samarbeta. Noggrann, ansvarsfull, strukturerad och förmåga att arbeta självständigt är andra egenskaper som krävs. Goda kunskaper i Excel och resterande delar av Officepaketet är ett krav.

Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till semesterdagstilläggsväxling, friskvårdsbidrag och kompetensutveckling. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan, CV och personliga brev via epost till kommunen@mellerud.se Ange referens: Ekonom 2022

Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsformer: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%
Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Kontakt: Elisabeth Carlstein, ekonomichef
Telefon: 0530-18137
Mail: Elisabeth.Carlstein@mellerud.se
Publicerat: 11 februari 2022
Sista ansökningsdag: 25 februari 2022

Vill du vara en del av oss? Varmt välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag: 2022-02-25

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.