Melleruds kommun

Bygglovshandläggare på Tillväxtenheten

Är du vår nya kollega?

Melleruds kommun befinner sig just nu i ett spännande läge med fördjupade översiktsplaner, många planuppdrag och etableringar på gång. I kommunens nyantagna översiktsplan finns ett befolkningsmål om att bli 11 000 invånare till år 2030, och vi behöver arbeta fokuserat på att vara en kommun i tillväxt med ett stadigt växande näringsliv, samt ökad turism och besöksnäring. För att kunna möta upp det utvecklingsbehov som Mellerud står inför finns tillväxtenheten som hanterar myndighetsfrågor inom plan- och bygglagen och miljöbalken samt frågor kring fysisk planering, mark- och exploatering, näringsliv, turism och besöksnäring. Till denna enhet söker vi nu en ny medspelare.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som bygglovshandläggare i huvudsak att utföra myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen och plan- och byggförordningen. Du kommer:

  • Handlägga bygglovs-, rivnings- och marklov, förhandsbesked samt anmälansärenden
  • Inspektera i byggskedet
  • Bedriva tillsynshandläggning med tillsynsansvar
  • Arbeta med hela uppdragskedjan från inkommen ansökan till slutbesked. Förbereder och föredrar ärenden inför beslut i byggnadsnämnden.
  • Rådgivning inom byggnadsnämndens ansvarsområde

Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter dina specifika kunskaper och erfarenheter samt efter enhetens behov. Vi arbetar som ett lag och hjälper varandra när så behövs eftersom vi är en liten organisation.

Vem är du?

Är du en positiv person som är intresserad av att tillsammans med övriga medarbetare i teamet möta förtag och kommuninvånare i olika ärenden? Arbetets kärna är information och dialog där utvecklingsvilja och lyhördhet väger tungt samtidigt som vi hanterar regelstyrda frågor.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, utbildning som bygglovshandläggare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla information till mottagaren. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom plan- och bygglagen, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

I din roll har du dagligen kontakt med medborgare, företagare och myndigheter. Därför är det viktigt att du är kommunikativ, utåtriktad och strukturerad. Det är också viktigt att du är ansvarsfull och har förmåga att fatta beslut. Som handläggare varvar du självständigt arbete med samtal och möten med alla de människor som är berörda eller intresserade av dina beslut.

Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Tjänsten förutsätter goda kunskaper i svenska språket. B-körkort erfordras.

 

Om anställningen

Lön: Månadslön, individuell lönesättning.

Omfattning: Heltid, 100 procent

Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Kontaktperson:
Kommunchef Karl-Olof Petersson, 0530-181 05
Bygglovshandläggare Filip Björndahl, 0530-181 67

Sista ansökningsdag är 31 oktober och vi kommer att genomföra intervjuer till tjänsten den 10 november 2021.

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.