1:e Socialsekreterare till individ och familjeomsorgen

Vi på Vuxenheten söker dig som vill arbeta på den viktiga positionen som förste socialsekreterare i Melleruds kommun!


Vi är arbetsgrupp på 14 medarbetare där tjänsterna är fördelat på 5 biståndshandläggare som handlägger bistånd till äldre samt psykiskt funktionshindrade, 6 socialsekreterare som arbetar med försörjningsstöd, missbruksstöd och våld i nära relation, 1 behandlare, 1 förste socialsekreterare och 1 enhetschef.

I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar. Vi sitter idag tillsammans med Barn och unga och Administrativa enheten i nyrenoverande och fräscha lokaler i Melleruds centrum. Med kort gångavstånd till tåg– och busstation och med 30 minuters pendling från Trollhättan alternativt Åmål och ca en timme från Göteborg ser vi tjänsten som attraktiv för dig som vill pendla till arbete i den ”mindre” kommunen.

Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att metodhandleda handläggarna på enheten. Detta görs genom;
• Regelbunden återkommande ärendegenomgång med handläggarna
• Daglig metodhandledning i individärenden
• Fördelning av nya ärenden
• Genomläsning av beslutsunderlag och andra handlingar

En annan viktig del av tjänsten, är att tillsammans med Enhetschef och Arbetsgrupp vara med och utveckla det långsiktiga kvalitetsarbetet genom bland annat;
• skapande och upprätthållande av arbetsrutiner
• uppdatering av riktlinjer och vägledande bestämmelser
• systematisk genomgång av handläggningsmoment i gruppen
• en nära samverkan med förste socialsekreterare på Barn och unga
• att utveckla och upprätthålla fungerande samverkan med AF/AME samt andra viktiga samverkanspartners.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du har socionomexamen eller annan för tjänsten relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det krävs även flerårig arbetslivserfarenhet med myndighetsutövning från relevant område.

Du förväntas vara trygg och tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare och besitter en stor kunskap om de lagar och riktlinjer som styr vårt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att stötta och utveckla kollegor samt är bra på att prioritera och vägleda andra i deras arbete. Du är strukturerad samtidigt som du är flexibel i ditt arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och kan utrycka dig väl i svenska språket, både muntligt samt skriftligt. Du innehar B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av rollen som förste socialsekreterare. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och ser det som plus om du har tidigare erfarenhet av systemet, dock ej krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Genom förmånen att arbeta i en liten kommun innebär det också förutom närhet stora möjligheter att få vara delaktig och påverka breda processer. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, semesterväxling för extra semesterdagar samt ersättning för flyttkostnader till dig som vill ta steget att flytta till vår fina kommun.

Övrigt

I den här tjänsten erbjuder vi också våra medarbetare en värvningsbonus om man genom sina kontaktnät har någon som skulle passa för tjänsten. Både sökande och medarbetare ombeds i dessa fall ta kontakt med HR innan ansökningstidens utgång för ytterligare information om värvningsbonus ska kunna bli aktuell.

Ett registerutdrag kommer behöva visas upp från den person som blir erbjuden tjänsten och provanställning kan komma att tillämpas. Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%

Kontakt

Carina Holmqvist, Sektorchef 0530–18119, carina.holmqvist@mellerud.se
Camilla Björk Karlsson, Enhetschef 0530-18375, camilla.bjork-karlsson@mellerud.se

Frågor ang. Bonus
Sofie Edvinsson, Hr-konsult 0530–18289, sofie.edvinsson@mellerud.se

Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 2021-02-25.

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.