Socialsekreterare

Individ- och familjeomsorgen söker socialsekreterare

Vi söker dig som vill arbeta som socialsekreterare på enheten barn och unga! På enheten arbetar socialsekreterare med att utreda barns behov, bevilja och följa upp insatser. Till enheten hör också vår familjebehandlingsgrupp samt vårt stödboende. Vi är en liten grupp socialsekreterare med stort engagemang för de individer, barn och familjer vi möter. Vi sitter idag tillsammans med vuxenenheten och administrativa enheten i nyrenoverande och fräscha lokaler i Melleruds centrum.  Med kort gångavstånd till tåg– och busstation, med 30 minuters pendling från Trollhättan alternativt Åmål och ca en timme från Göteborg ser vi tjänsten och orten som attraktiv för dig som vill pendla till arbete i den ”mindre” kommunen. I en mindre kommun är dessutom avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda barn och familjers behov, bevilja och följa upp insatser. Du arbetar också med placerade barn som är placerade enligt SoL och LVU och du har ett nära samarbete med familjebehandlingsgruppen med uppföljning av öppenvårdsinsatser.

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv och använder BBIC som handläggnings- och dokumentationssystem.

 

Vem är du?

För den här tjänsten krävs att du har en socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Även du som är i slutfasen av din utbildning kan vara av intresse för oss.

Du behöver ha en gedigen kunskap om förvaltningslagen, socialtjänstlagen, LVU och sekretesslagstiftningen samt en god förmåga att tillämpa dessa.

  • Du förstår vikten av en rättssäker handläggning och vad detta innebär i praktiken.
  • Goda kunskaper i att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • B-körkort för manuell bil är ett krav för tjänsten.
  • Vi ser det som meriterande om du har kunskaper i Procapita.
  • Du är ansvarsfull och har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt.
  • Du har lätt för att motivera människor till förändring och verkar utifrån ett salutogent förhållningssätt.
  • Du tycker att det skulle vara stimulerande att arbeta i en liten kommun med närhet i samverkan och till beslut.
  • Meriterande är att du har erfarenhet som myndighetsutövande socialsekreterare, riktad mot barn och unga.

Individ och familjeomsorgen i Mellerud genomgår just nu en positiv period av förändring och vi arbetar aktivt för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling och med en konstruktiv och positiv hållning finns utrymme för dig att vara med forma vardagen för dig och dina kollegor. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, semesterväxling för extra semesterdagar samt ersättning för flyttkostnader till dig som vill ta steget att flytta till vår fina kommun.

 

Övrigt

I den här tjänsten erbjuder vi också våra medarbetare en värvningsbonus om man genom sina kontaktnät har någon som skulle passa för tjänsten. Både sökande och medarbetare ombeds i dessa fall ta kontakt med HR innan ansökningstidens utgång för ytterligare information om värvningsbonus ska kunna bli aktuell. Ett registerutdrag kommer behöva visas upp från den person som blir erbjuden tjänsten och provanställning kan komma att tillämpas.


 

Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%
Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk
Sista ansökningsdag: 20-12-31
Referensnummer: Socialsekreterare 2020.09

Kontakt: Carina Holmqvist, Sektorchef, 0530–18119
Sofie Edvinsson, HR-konsult 0530–18289
sofie.edvinsson@mellerud.se

Intresserad? Ansök här!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.