Kommunchef

Vi söker Kommunchef

Vi söker dig som vill vara med och leda oss på vår resa att utveckla framtidens Mellerud!

Melleruds kommun strävar ständigt mot vår vision att vara en drivande och nytänkande kommun i framkant av utvecklingen.

Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna, våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som kommunchef verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang.


Ditt uppdrag

Rollen som kommunchef innebär att leda kommunen med starkt fokus på hållbar samhällsutveckling. Som kommunchef bidrar du med professionell sakkunskap och beslutsunderlag till i första hand kommunstyrelsen och ansvarar för att de politiska besluten ”vad” blir till ”hur” ute i verksamheten. Du är chef för kommunstyrelsens förvaltning med personalansvar för stabsfunktioner samt leder och samordnar kommunens tre förvaltningschefer.

Genom kommunchefens ledningsgrupp leder och utvecklar du organisationen och dess medarbetare. Du skapar en tydlig riktningskänsla och tillsammans driver ni de förändringsprocesser som påbörjats. Du vågar utmana rådande strukturer och samverkar över gränserna med fokus på service till invånarna.

En viktig uppgift i uppdraget som kommunchef är att samverka med våra grannkommuner för att stärka Dalsland som varumärke och säkra framtida personalförsörjning.

Kommunchefen har en drivande roll för att utveckla och effektivisera kommunens organisation och verksamheter. Det är naturligt att kommunchefen också har en roll i

utvecklingen av kommunen som ort eller geografiskt område.

Vem är du?

Vi ser att du är en stark ledare med stort ansvarstagande och med ett ekonomi- och resultatorienterat fokus. Du har en ledarstil som präglas av tillit, lyhördhet och lösningsförmåga men som också är auktoritär när det behövs. Genom din tillgänglighet som ledare skapar du trygghet. Dina erfarenheter bidrar till din förmåga att väl bemöta, bygga, leda och utveckla grupp såväl som individ. Du har god förmåga att kommunicera kommunens uppdrag internt och externt och ser också värdet i och drivs av att nå resultat i samverkan, där helheten är större än summan av delarna. Som ledare präglas du av att vara strukturerad och tydliggörande. Du är initiativrik och nytänkande med en helhetssyn. Vi ser gärna att du är en socialt utåtriktad och entusiasmerande visionär som trivs med att leda i förändring och med att leda kommunen genom de utmaningar som en mindre kommun ställs inför.

Tjänsten kräver

  • Relevant akademisk examen exempelvis inom juridik/statsvetenskap/ekonomi/HR.
  • Flerårig erfarenhet i ledande position av offentlig verksamhet samt kunskap och förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar med en stor förståelse för styrelsens roll.
  • Du ska ha längre erfarenhet av budget-, verksamhets- och personalansvar. Det är viktigt att du har erfarenheten av att leda andra chefer.
  • För att klara uppdraget är det viktigt med goda IT-kunskaper och en förståelse för den snabba verksamhetsutveckling vi står inför inom digitalisering. Det är också viktigt att ha kunskap om förvaltningsrätt och kommunalrätt.
  • B-körkort manuell bil.

Övrigt

Testförfarande kommer tillämpas inför intervju.

Vid anställning på denna tjänst finns möjlighet att få ersättning för ev. flyttkostnader till Melleruds kommun då vi gärna ser att vår nya kommunchef bor eller kommer att bosätta sig i Melleruds kommun eller dess närområde.

Intervjuer planeras hållas den 20/5 samt 25/5.

Sista ansökningsdatum: 2020.05.03.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Ange löneanspråk

Kontaktpersoner

Morgan E Andersson, Kommunstyrelsens ordförande

Telefon: 0530-18107

Mailadress: morgan.e.andersson@mellerud.se

Jeanette Johansson HR-chef

Telefon: 0530-18120

Mailadress: jeanette.johansson@mellerud.se

Intresserad? Ansök här!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.