Enhetschef/Driftledare Renhållningsenheten

Melleruds kommun med ca 9300 invånare ligger naturskönt i Dalsland med närhet till såväl vatten och skog som kort restid med tåg till Göteborg och Karlstad. Mellerud har ett rikt föreningsliv och en väl utbyggd kommersiell och kommunal service.

Samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar för den tekniska försörjningen inom Melleruds kommun. Förvaltningen arbetar på uppdrag av Kommunstyrelsen som fungerar som teknisk nämnd i Melleruds kommun.

 

Rollens innehåll

I tjänsten ingår att ansvara för kommunens renhållningsverksamhet. Här ingår hämtning av hushållsavfall, tömning av enskilda brunnar, Hunnebyns återvinningscentral samt FTI återvinningsstationer. Totalt leder du 5 medarbetare.

I den kombinerade rollen som enhetschef/driftledare kommer du att som enhetschef ansvara för att leda och planera enhetens arbete. Du ingår i ett team av enhetschefer för samhällsbyggnad där vi har ett nära samarbete.

I driftledarrollen kommer du att bedriva dagligt arbete tillsammans med nuvarande driftledare som planerar att gå ner i tid. Här ingår bland annat att ta emot samtal/mail från kunder som har olika ärenden gällande renhållning. Hela verksamheten administreras i ett system som heter EDP Future. I övrigt ingår fakturahantering, statistik, löneadministration mm.

Utöver detta kommer du även att ansvara för offentlig renhållning. Här ingår att ta ansvar för renhållning av kommunens offentliga mark. Det dagliga arbetet sköts av AME men du ser till att allt löper på enlig plan.

Under 2020 har kommunen avsatt medel för en utredning om möjligheten att få till en kretsloppspark i Mellerud. Detta uppdrag kommer du att vara drivande i. Att återvinna och återanvända är förnuftigt, det sparar resurser och ger en bättre miljö. Genom studiebesök och analys av andra kommuners satsningar samt med egna nyskapande idéer tar du fram förslag för hur detta skulle kunna förverkligas i Mellerud.

 

Vem är du?

Vi ser att du har relevant högskoleutbildning alternativt en bred erfarenhet mot området. Erfarenhet och utbildning inom projektledning ses som meriterande.

Vi söker dig som med entusiasm och kunnande vill vara med och vidareutveckla vår kommun och området. Vi ställer stora krav på ekonomiskt kunnande men också på din förmåga att kunna engagera medarbetare att tillsammans utveckla verksamheten positivt.

Vi söker dig som är serviceinriktad och har förmågan samt erfarenheten att arbeta med förändringar, strukturer och ständiga förbättringar.

Du skall ha god dokumenterad vana av administration via datasystem samt lätt att ta till dig nya system och programvaror.

Du är en drivande person med sinne för att se möjligheter och lösningar som kan gynna verksamheten.

Vi ser vår framtida chef som en trygg och stabil ledare vilket också innebär att du har chefserfarenhet med dig in i tjänsten. Det är viktigt att kunna ha en hög integritet samt en god förmåga att samarbeta med andra, att leda din organisation och att se till helheten. Vi vill att ditt ledarskap skall bygga på delaktighet och lyhördhet av verksamhetens behov och ett nära samarbete med dina medarbetare. B-körkort är ett krav. Du skall ha vitsordad förmåga att leda och entusiasmera medarbetarna att utvecklas och trivas i sina arbetsroller.

 

Välkommen med din ansökan, CV och personliga brev.

 

 

Anställningsformer: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: 100%

Lön: Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Kontakt: Magnus Olsson, Samhällsbyggnadschef 0530-18172

Mail: magnus.olsson@mellerud.se

Facklig företrädare: Nås via kommunens växel: 0530–18000

Sista ansökningsdag: 2020.05.31

Låter det intressant? Ansök idag! 

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.