Ekonomichef

Vi söker Ekonomichef
Då vår nuvarande ekonomichef går i pension söker vi dig som vill vara med på vår resa och utveckla framtidens Mellerud!

Melleruds kommun strävar ständigt mot visionen att vara en drivande och nytänkande kommun i framkant av utvecklingen, där barnfamiljer och ungdomar prioriteras. Vi är den lilla kommunen med de stora möjligheterna, våra verksamheter karaktäriseras av korta beslutsvägar där du som medarbetare verkligen kan göra skillnad med ditt engagemang. Vi står just nu i startskottet att införa ett nytt ekonomisystem som är molnbaserat. Med detta system är vi först ut i Sverige! Vi ligger i framkant!

Vi söker nu dig som vill anta utmaningen att vara med och delta i kommunens utvecklingsarbete. Som ekonomichef är du en viktig del i det förändringsarbete som pågår i kommunen.

 

Tjänstens fyra huvudområden

  • Chef för enheten – leda och ge stöd till ekonomienheten och dess medarbetare.
  • Stöd till politiken – ge politiken de underlag som krävs för att kunna leda kommunen.
  • Stöd till förvaltningarna – att stötta dem med de underlag som behövs för att skapa goda förutsättningar att leda och följa upp verksamheterna.
  • Aktivt delta i kommunens förändringsarbete

 

Vem är du?

Stor vikt kommer att läggas vid ditt ledarskap och din förmåga att låta medarbetare växa och utvecklas. Du skapar trygghet och delaktighet genom din förmåga att stötta och entusiasmera. Samtidigt vill vi se ett tydligt ledarskap, ett sådant som präglas av öppenhet, prestigelöshet och kommunikation. För oss är det viktigt att varje medarbetare känner stolthet och framtidstro i sitt uppdrag. Tillsammans verkar vi för att skapa de bästa förutsättningarna för kommunen.

Eftersom du får en central roll i utvecklingen av kommunens ekonomiska processer söker vi dig som har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och som trivs med nära kontakter med kommunens chefer, politiker och medarbetare. Du har god analysförmåga med talang för överblick och helhetssyn av ekonomiska frågor. Du är en erfaren ledare, van vid att stå för och fatta beslut, även i svåra situationer.

Du leder ekonomienheten som består av 6 kompetenta och engagerade medarbetare. Tjänsten är placerad på kommunstyrelseförvaltningen och är direkt underställd kommunchefen. Du ingår i kommunchefens ledningsgrupp. Du ansvarar tillsammans med din enhet bland annat för ekonomistyrning, budget och bokslut, redovisning, rapporter, ekonomistöd till politik och förvaltning och för upphandlingsstöd. Som ekonomichef är du kommunens talesman i ekonomiska frågor och representerar kommunen även i offentliga sammanhang. Kommunen har t.ex ett nära samarbete med övriga Dalslandskommuner där du representerar Melleruds kommun genom deltagande i Dalslands ekonomichefsnätverk.

 

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget söker vi dig som har:

  • Examen från universitets- eller högskoleutbildning med ekonomisk inriktning alt. annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Stor erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete från kommunal verksamhet såsom av ekonomistyrning, redovisning, ekonomisystem, exploateringsekonomi och upphandling.
  • God förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation.
  • Erfarenhet av arbete i ledande befattning och vana vid att leda processer
  • Vana vid att agera i offentliga sammanhang.
  • God kunskap om upphandling, då detta är ett av våra kommande utvecklingsområden.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktperson: Sophia Vikström, Kommunchef

Telefon: 0530-18105 alt. e-post: sophia.vikstrom@mellerud.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Din ansökan vill vi ha senast: 2020-01-06

 

Övrigt

Melleruds kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Vid anställning på denna tjänst finns möjlighet att få ersättning för ev. flyttkostnader till Melleruds kommun.

I samband med rekrytering till denna tjänst kan värvningsbonus komma utbetalas till dig som är anställd i Melleruds kommun som bidrar till en lyckad rekrytering av denna tjänst.

Inför rekryteringsarbetet har Melleruds kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intresserad? Ansök här!