1:e Socialsekreterare

Individ och familjeomsorgen söker 1:e Socialsekreterare

Vi på enheten Barn och unga söker just nu dig som vill arbeta på den viktiga positionen som förste socialsekreterare i Melleruds kommun!  Vi ser tjänsten som en viktig karriärtjänst och för rätt person kan detta vara ett steg i din utveckling, tex. för dig som idag arbetar som socialsekreterare.

I arbetet kommer du kunna utvecklas som person men även hjälpa andra socialsekreterare att utvecklas i deras arbete. Enheten för barn och unga sitter idag tillsammans med vuxenenheten och administrativa enheten i nyrenoverande och fräscha lokaler i Melleruds centrum. Med kort gångavstånd till tåg– och busstation och med 30 minuters pendling från Trollhättan alternativt Åmål och ca. en timme från Göteborg ser vi tjänsten som attraktiv för dig som vill pendla till arbete i den ”mindre” kommunen. I en mindre kommun är avstånden mellan verksamheterna mindre och vi arbetar alltid för ett nära samarbete i alla riktningar.


Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att metodhandleda medarbetarna i det dagliga arbetet med ärendehandläggning.

I arbetet ingår även att:

 • Säkerhetsställa att medarbetarnas arbete håller god kvalité och utgår ifrån de riktlinjer som finns. I säkerhetsställandet av god kvalité ingår bland annat egengranskning tillsammans med verksamhetscontroller.
 • Ansvara för fördelningen av nya ärenden.
 • Arbetet innefattar också att du granskar handlingar och beslutsunderlag innan beslut tas.
 • Enheten står inför en nystart och därför är en viktig del av tjänsten att tillsammans med enhetschef och medarbetare vara med och utveckla det långsiktiga kvalitetsarbetet. Detta görs genom att skapa och upprätthålla arbetsrutiner, riktlinjer och vägledande bestämmelser så som att systematisk gå igenom handläggningsmoment i gruppen.
 • Att samverka med den andra förste socialsekreteraren inom sektorn för att utveckla verksamheten. Men också utveckla och upprätthålla fungerande samverkan med andra myndigheter.
 • Du kommer att ansvara för att utbilda och introducera socialsekreterare.
 • Vara med och medverka som stöd i svåra möten.
 • I en lite organisation hjälper vi och stöttar varandra vilket innebär att den förste socialsekreteraren också kan komma att ha egna ärenden.

 

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du har socionomexamen eller annan för tjänsten relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det krävs även flerårig arbetslivserfarenhet med myndighetsutövning för barn och unga.

 • Du förväntas vara trygg och tydlig i rollen som myndighetsutövare och beslutsfattare.
 • Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och trivs med att stötta och utveckla kollegor.
 • Du besitter ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du är flexibel i ditt arbete.
 • Du är tydlig i din kommunikation och kan uttrycka dig väl språkligt samt skriftligt.
 • Det är viktigt att du besitter en god kunskap om relevant lagstiftning.
 • Du innehar B-körkort.

Meriterande:

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av rollen som förste socialsekreterare. Vi arbetar i verksamhetssystemet Procapita och ser det som plus om du har tidigare erfarenhet av systemet, dock ej krav. Vi ser även att du har utbildning i BBIC. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Enheten genomgår just nu en positiv period av förändring och omstart där vi aktivt arbetar för att utveckla vår verksamhet. Du ser möjligheter med en verksamhet i utveckling, där alla rutiner ännu inte finns på plats. Genom förmånen att arbeta i en liten kommun innebär det också förutom närhet stora möjligheter att få vara delaktig och påverka breda processer. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag, semesterväxling för extra semesterdagar samt ersättning för flyttkostnader till dig som vill ta steget att flytta till vår fina kommun.

 

Övrigt

I den här tjänsten erbjuder vi också våra medarbetare en värvningsbonus om man genom sina kontaktnät har någon som skulle passa för tjänsten. Både sökande och medarbetare ombeds i dessa fall ta kontakt med HR innan ansökningstidens utgång för ytterligare information om värvningsbonus ska kunna bli aktuell.

Ett registerutdrag kommer behöva visas upp från den person som blir erbjuden tjänsten och provanställning kan komma att tillämpas.

 


Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid 100%
Referensnummer: Förste socialsekreterare 2020.09
Sista ansökningsdag: 20-11-15

Kontakt: Carina Holmqvist, Sektorchef 0530–18119
Sofie Edvinsson, Hr-konsult 0530–18289
sofie.edvinsson@mellerud.se           

Intresserad? Ansök här!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.