Gavlegårdarna

HR-generalist

Gävle

Om arbetsplatsen

Gavlegårdarna är ett av Sveriges största bostadsbolag inom allmännyttan. Var tredje Gävlebo bor i våra bostäder som finns spridda över hela kommunen. Vi som jobbar här drivs alla av bolagets vision – Känn dig hemma. Den innebär att hyresgäster och medarbetare, men också Gävles invånare ska trivas med och hos oss. I hundra år har Gavlegårdarna bidragit till en bra livsmiljö för Gävleborna. Det ska vi fortsätta med. När staden nu växer ska vi förvalta de bostäder vi har samtidigt som vi bygger många nya. Gavlegårdarna ska bidra till utvecklingen som säkrar framtidens bostäder.

Inom avdelningen verksamhetsstöd finns bolagets stödfunktioner där HR-gruppen har sin tillhörighet. HR består idag av HR-chef och HR-specialisten vi nu söker!

 

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ge stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, främst operativt men även strategiskt. Du arbetar på ett konsultativt sätt med att stödja och utveckla chefer i deras arbetsgivaransvar inom HR-områdena: kompetensförsörjning, jämställdhet och likabehandling, arbetsmiljö, rehabilitering samt arbetsrätt och avtalsfrågor.

I rollen ingår du även i en del tvärgrupper i bolaget och arbetar med olika delar inom IT, arbetsmiljö, hälsa och aktivitetsbaserat kontor. I dagsläget är vi ganska systemtunga, vi använder många olika system för HR-arbetet och är i startgroparna för att effektivisera och digitalisera HR-arbetet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Rekrytering och att främja ett attraktivt arbetsgivarvarumärke
  • Arbetsmiljöfrågor systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Lag- och avtalstolkning, förhandling, omställning
  • Jämställdhet och likabehandling
  • Chef/ledar- och medarbetarstöd
  • Personalstatistik
  • Utredningsuppdrag, projekt inom HR-området
  • Lönebildning, löneöversyn
  • Personaladministration

Kvalifikationer

Du som söker har 3-årig högskoleutbildning med inriktning personal- och arbetsliv eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Du har 3-5 års erfarenhet av bred teoretisk och praktisk kunskap inom HR och du kännedom om lagar och avtal inom HR-området och som gäller för bolaget. Vi hanterar 7 kollektivavtal vilket ställer krav på att du har ett intresse för avtalsfrågor.
Vi är i en utvecklingsfas gällande IT och digitalisering och ser gärna att du har erfarenhet av HR-system och projektledning.

Som HR-specialist hos oss ser och förstår du andra människor. Du har ett driv att utveckla och pedagogiskt sprida din kunskap i organisationen såväl till chef som medarbetare. Du värdesätter olikheter och har förmåga att se hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet kan påverka en själv och andra. För att trivas hos oss har du lätt för att arbeta självständigt och kan utan problem agera på eget initiativ. Du får saker genomförda och du tar ansvar för dina resultat.

Vi ser att du har mycket god kunskap i office365 och B-körkort är ett krav.

Erfarenhet krävs.

Välkommen med din ansökan här. 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-21

Referensnummer: ABG 21/01

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktpersoner

Kristina Kratz, HR-chef, 026-17 27 45
Nathalie Ekström, HR-specialist, 026-17 27 30

 

Fackliga företrädare

Mattias Söderlund, Vision, 070-414 17 14

 

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan här!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.