Gavlefastigheter

process- och systemspecialist

Gävle

 

Om arbetsplatsen

Gavlefastigheters uppdrag är att hållbart förvalta, vårda och utveckla fastigheter. De flesta som bor i Gävle nyttjar våra lokaler på ett eller annat sätt. I vårt fastighetsbestånd hittar du allt från skolor och förskolor till idrottsanläggningar, kulturbyggnader och kontorslokaler. Genom samarbete skapar vi bästa tänkbara förutsättningar för att våra hyresgäster ska lyckas med sina verksamheter i våra lokaler.

Vi har höga ambitioner att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. För att nå vår målsättning avseende hållbarhet är en av förutsättningarna att vi nyttjar digitaliseringens möjligheteter och automatiserar drift och övervakning av våra fastigheter. Konkret innebär det att ta fram och utveckla den långsiktiga tekniska målbilden för en fastighet, initiera och driva tekniska utvecklingsprojekt samt implementera ny teknik och underhåll i våra fastigheter.

Koncernens IT-avdelning är nyetablerad och under uppbyggnad med ett tydligt mål – att utveckla och driva bolagets strategiska IT-utveckling och digitalisering. IT-avdelningen arbetar aktivt med att stödja våra kärnverksamheters digitala transformation, stöttar och säkerställer att verksamhetens krav på IT fångas, realiseras, utvecklas och effektivt förvaltas. Övriga IT-tjänster avropas från Gävle kommuns IT- och utvecklingsavdelning.

Vi står inför stora och spännande utmaningar inom den digitala utvecklingen, både vad gäller fastighetsrelaterad IT – uppkopplade och smarta fastigheter – och verksamhetsrelaterad IT. Därför söker vi nu en process- och systemspecialist!

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill tänka nytt och driva förändring samtidigt som du har fokus på stabil och säker IT miljö.

Som process- och systemspecialist ansvarar du för ett eller flera verksamhetssystem. Det innebär att du leder förvaltningsarbetet och säkerställer att målen i förvaltningsplanen uppnås.

Under 2022 kommer vi att ersätta nuvarande fastighetssystem med ett system som på ett bättre sätt kommer att stötta oss i vår digitaliseringsresa. Där kommer du i rollen som process- och systemspecialist att ansvara för vårt fastighetssystem och att det uppnår de krav och önskemål som ställs. Du kommer också att ha ett nära samarbete med andra avdelningar inom koncernen där du utgör bryggan mellan IT och verksamhet.

För att nå vår höga målsättning avseende hållbarhet så är en av förutsättningarna att vi utnyttjar digitala lösningar för automatisering av vår fastighetsdrift. I rollen som process- och systemspecialist kommer du därför att ha en viktig roll i vår resa mot digitala och smarta fastigheter och jobba för en mer datadriven övervakning och styrning av våra fastigheter.

I rollen som process- och systemspecialist kommer du att:

 • Med din kompetens och kunskap säkerställa att våra verksamhetssystem är anpassade för verksamheten och stöttar effektiva arbetssätt och processer.
 • Leda och koordinera underhåll, vidareutveckling och användning av system och processer i syfte att säkerställa hög kvalitet, smart och effektiv användning samt tillgänglighet.
 • Samordna interna och externa systemleverantörer och samarbetspartners
 • Arbeta fram förvaltningsplan tillsammans med system- och processägare
 • Prioritera, besluta, planera, genomföra och följa upp aktiviteter inom ramen för förvaltningsplanen
 • Omvärldsbevakning

 

Kvalifikationer

Vi söker en person som har starkt driv, en positiv inställning och en proaktiv läggning. Du är digitalt nyfiken, tänker helhet och trivs bäst i en roll där du får möjlighet att leverera nytta och få saker gjorda.

Du kan förklara komplexa samband på ett pedagogiskt sätt och förmågan att omvandla verksamhetens önskemål till realiserbara digitala lösningar. Du är fokuserad och lösningsorienterad samt duktig på att strukturera och prioritera ditt arbete.

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom relevant område alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare söker vi dig som har några års arbetslivserfarenhet. Du gör dig förstådd och förstår svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från fastighetssystem, projektledning eller fastighetsautomation.

 

Anställningens omfattning

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Tillträde enligt överenskommelse

 

Ansökan

 • Ansök senast: 2022-03-23
 • Referensnummer: Process och systemspecialist

 

Kontaktpersoner

 • Susanne Blomdahl, IT- och digitaliseringschef, 0738663278
 • Johanna Bergström, HR-specialist, 0700826989

 

Fackliga företrädare

 • Karin Andersdotter, Sveriges ingenjörer, 026178203
 • Johan Frisk, Vision, 0700826436