Gavlefastigheter

IT- och digitaliseringchef

Gävle

Om arbetsplatsen

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för kommunala verksamheter inom Gävle kommun. Vi ingår tillsammans med Gavle Drift & Service i Gavlia-koncernen. Det är två bolag med en gemensam nämnare – vi arbetar för Gävles bästa!

De flesta som bor i Gävle nyttjar våra lokaler på ett eller annat sätt. I vårt fastighetsbestånd hittar du allt från skolor, förskolor och idrottsanläggningar till kulturbyggnader och kontorslokaler. Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns verksamheter.

Koncernens IT-verksamhet bedrivs i dagsläget inom ramen för avdelningen Verksamhetsstöd och består av två funktioner, IT-strateg och systemförvaltare. Övriga IT-tjänster avropas från Gävle kommuns IT-och utvecklingsavdelning. Då Gavlefastigheter står inför stora och spännande utmaningar inom den digitala utvecklingen, både vad gäller fastighetsrelaterad IT (uppkopplade och smarta fastigheter) och verksamhetsrelaterad IT (processtöd), behöver området nu förstärkas med ytterligare resurser.

Vi söker nu en IT- och digitaliseringschef som vill utveckla vår nya IT-verksamhet och tillsammans med oss arbeta för Gävles bästa!

 

Arbetsuppgifter

Som IT- och digitaliseringschef bildar, leder, utformar och utvecklar du IT-avdelningens verksamhet så att den bedrivs så effektivt som möjligt och mot uppställda mål. Uppdraget innebär verksamhets-, resultat- och budget- samt personalansvar. Du ingår i bolagskoncernens ledningsgrupp och har en central roll i bolagets och koncernens utveckling.

Du arbetar aktivt med att stödja verksamhetens digitala transformation och säkerställer att verksamhetens krav på IT fångas, realiseras, utvecklas och effektivt förvaltas. Du har ett nära samarbete med övriga funktioner och avdelningar inom koncernen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Agera sakkunnig och strategiskt stöd till VD i frågor gällande informationsteknologi och digitalisering samt i affärsmässiga beslut.
• Leda och utveckla IT-området samt arbetet med att ta fram, förankra och kommunicera strategiska och taktiska beslut
• Säkerställa en kostnadseffektiv, stabil och driftsäker IT-miljö.
• Bistå med expertkompetens vid systemval, upphandling och implementation.
• Ansvara för avdelningens årliga fastställda budget.
• Leda, samordna och utveckla avdelningens medarbetare utifrån ett verksamhets-, grupp- och individperspektiv.

 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har 3-årig akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller annan huvudinriktning mot IT. Alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll med personalansvar. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som har teoretisk och praktisk kunskap inom verksamhetsområdet och som har en ekonomisk medvetenhet med förmåga att fatta affärsmässiga beslut. Du säkerställer och upprätthåller kvalitet och produktivitet samt arbetar på ett systematiskt, metodiskt och förtroendeskapande sätt.

Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya förutsättningar för att analysera och lösa komplexa arbetsuppgifter, vidare har du förmåga att kommunicera framgångsrikt och bygger argument med fakta. Du fattar tydliga och modiga beslut och tar ansvar för dessa samt vågar prova nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten. Du är lojal mot fattade beslut och agerar med integritet.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast:   2021-01-31

Referensnummer:   GFAB IT- och digitaliseringschef

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktpersoner

Per-Arne Vahlund, VD Gavlefastigheter, 026-17 73 40
Johanna Bergström, HR-specialist, 070-082 69 89

Fackliga företrädare

Johan Frisk, Vision, 0700826436
Karin Andersdotter, Sveriges ingenjörer, 026-17 82 03