Gavlefastigheter

Controller

Gävle

Om arbetsplatsen

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för kommunala verksamheter inom Gävle kommun. Vi ingår tillsammans med Gavle Drift & Service i Gavlia-koncernen. Det är två bolag med en gemensam nämnare – vi arbetar för Gävles bästa!

De flesta som bor i Gävle nyttjar våra lokaler på ett eller annat sätt. I vårt fastighetsbestånd hittar du allt från skolor, förskolor och idrottsanläggningar till kulturbyggnader och kontorslokaler. Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns verksamheter.

Ekonomiavdelning ansvarar i huvudsak för koncernens redovisning, ekonomistyrning, controllingverksamhet, fakturahantering samt finansieringsfrågor. Vi söker nu en controller med ett brinnande intresse för siffror och som vill vara en del av vår ekonomiavdelning.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som controller arbetar du med att säkerställa en effektiv ekonomi och verksamhetsstyrning inom koncernen. Du deltar eller driver olika förbättringsprojekt inom området och verkar för att ekonomistyrningsprocesser fungerar och utförs på ett effektivt sätt. Vidare är du ett stöd gällande ekonomi till koncernens chefer inom deras respektive verksamhetsområden och arbetar aktivt i hela affärskedjan.

Digitalisering och effektivisering av rutiner är ett prioriterat område, varför IT system och dess möjligheter att vara ett effektivt stöd i en controllers vardag är viktigt.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Analysera, följa upp och kvalitetssäkra den finansiella rapporteringen genom bland annat månads-, tertial och årsbokslut
• Arbeta med budget och prognoser
• Genomföra utredningar och analyser samt föreslå åtgärder
• Redovisning och utvecklingsarbeten inom området
• Verka för att utveckla och förbättra rutiner och processer
• Säkerställa effektiv och god internkontroll

 

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker har en kandidatexamen inom ekonomi från Högskola/Universitet alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete som controller alternativt erfarenhet från redovisning- eller revisionsbyrå. Vidare ser vi att du besitter goda färdigheter i Office programmen, i synnerhet Excel, samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Tidigare erfarenheter av ekonomisystemet Agresso (Unit4) samt moms och skatteredovisning är meriterande, likaså erfarenhet från fastighets- eller entreprenadbranschen.

För att blir framgångsrik i rollen är du prestigelös med en hög analytisk förmåga. Du inser vikten av att leverera arbete av hög kvalité samt har förmåga att se vad som ligger bakom siffrorna. Du är strukturerad, noggrann och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Vidare har du ett systemintresse och lätt för att skapa bra relationer inom organisationen.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast:  2021-10-27

Referensnummer:  Controller Gavlefastigheter

 

 

 

 

 

Kontakt

Kontaktpersoner:

Efwa Henriksson, Ekonomichef, 026178270

Johanna Bergström, HR-specialist, 0700826989

 

Fackliga företrädare:

Karin Andersdotter, Sveriges ingenjörer, 026178203

Johan Frisk, Vision, 0700826436