Gavlefastigheter

Controller till ekonomi och finansenheten

Gävle

Om arbetsplatsen

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för kommunala verksamheter inom Gävle kommun. Vi ingår tillsammans med Gavle Drift & Service i Gavlia-koncernen. Det är två bolag med en gemensam nämnare – vi arbetar för Gävles bästa!

Gavlefastigheters uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns verksamheter. De flesta som bor i Gävle nyttjar våra lokaler på ett eller annat sätt. I vårt fastighetsbestånd hittar du allt från skolor, förskolor och idrottsanläggningar till kulturbyggnader och kontorslokaler. Idag förvaltar vi cirka 600 000 kvm lokalyta.

Vi söker nu en Controller till vår Ekonomiavdelning. På Ekonomiavdelningen stöttar vi hela koncernen och ansvarar i huvudsak för koncernens redovisning, ekonomistyrning, controllingverksamhet, fakturahantering samt finansieringsfrågor. Ekonomiavdelningen är indelad i två enheter; Redovisningsenheten och Ekonomi- och Finansenheten, tjänsten vi utlyser ingår i Ekonomi- och Finansenheten.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Controller arbetar du nära verksamheterna inom koncernen. Inom gruppen har vi olika ansvarsområden, denna tjänst har ansvarsområdet i huvudsak mot Gavle Drift & Service AB.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  •  arbeta med den ekonomiska uppföljningen och rapporteringen såsom exempelvis månads-, tertial och årsbokslut, budget och prognosarbeten, avvikelsehantering samt arbeta med KPI: er
  • arbeta aktivt i hela affärskedjan
  • göra utredningar och analyser samt föreslå åtgärder
  • utveckla och förbättra rutiner samt processer och delta samt driva olika förbättringsprojekt inom ekonomi- och verksamhetsstyrningsområdet
  • säkerställa god internkontroll
  • stödja och bistå koncernens chefer inom sitt respektive verksamhetsområde

 

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i rollen söker vi dig som har civilekonomexamen eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare ser vi att du har flerårig erfarenhet av controllerarbete, redovisning samt goda färdigheter i Excel. Körkort är ett krav.

Tidigare erfarenheter av ekonomisystemet Agresso eller att ha arbetat ned moms- och skattefrågor är meriterande, likaså erfarenhet från entreprenad-branschen.

 

Som person söker vi dig som har ett starkt driv, en positiv inställning och en proaktiv läggning. Det är också viktigt att du har en god analytisk förmåga, är strukturerad och arbetar med hög leverans. Du är en affärsorienterad, engagerad person som ser möjligheter och arbetar målinriktat. Du behöver även ha en god samarbetsförmåga.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-12

Referensnummer: GFAB19/10

 

Välkommen att söka genom att: Göra en digital ansökan via denna länk.

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

 

Kontakt

Kontaktpersoner

Efwa Henriksson

Ekonomichef

026-17 82 70

 

Johanna Bergström

HR-specialist

070-08 26 989

 

Fackliga företrädare

Karin Andersdotter

Sveriges ingenjörer

026-17 82 03

 

Peter Larsson

Vision

026-178428

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.