Dalsland Miljö- & Energiförbund

Livsmedelsinspektör

Mellerud

Dalslands miljö- och energikontor söker livsmedelsinspektör

I Dalsland har vi samlat vår miljöorganisation i ett gemensamt miljö- och energiförbund som verkar på uppdrag av Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda och Melleruds kommuner. Organisationen består av en förbundsdirektion, en miljö- och energinämnd samt ett miljö- och energikontor.


Vi söker nu en ersättare till en av våra inspektörer.

Dalslands miljö- och energikontor består av 23 kompetenta och engagerade medarbetare som arbetar miljömålsinriktat och under stort eget ansvar. Förvaltningen arbetar med såväl myndighetsfrågor som strategiska frågor. Vi samverkar också aktivt med kommunerna i deras planeringsprocesser.

Vi erbjuder inspirerande arbetsuppgifter, gemenskap och trevliga kollegor. Hos oss har du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag, nära till naturen och goda kommunikationer. Vi tror du kommer ha roligt och vi vet att du kommer att lära dig mycket och även själv utvecklas här hos oss på Dalslands miljö- och energikontor. Placeringen av den aktuella tjänsten är på vårt kontor i Mellerud. Vill du vara med på en spännande resa med att fortsätta utveckla och forma vår organisation är detta arbetsplatsen för dig.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i vår tillsynsgrupp med inspektörer som arbetar med livsmedelskontroll. Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att bestå av kontroll av livsmedelsanläggningar och därtill hörande arbetsuppgifter. Tjänsten kan till viss del komma att anpassas utifrån din kompetens och erfarenhet.

Som livsmedelsinspektör fattar du självständiga beslut samt förbereder och föredrar ärenden i miljö- och energinämnden. Du kommer att få goda möjligheter att utvecklas i din roll som inspektör.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad livsmedelsinspektör, miljö- och hälsoskyddsinspektör eller har annan likvärdig högskoleutbildning. Du behöver ha goda kunskaper i livsmedelslagstiftningen, förvaltningsrätt och kontrollmetodik. Det är meriterande om du har erfarenhet av livsmedelskontroll

Tillsynen bedrivs ofta i team men innebär även en hel del självständigt arbete. Det förutsätter ett kunnande i att strukturera ditt eget arbete, god förmåga att samarbeta samt vilja och förmåga att ta egna initiativ. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, är utåtriktad och tydlig i din kommunikation samt har en god förståelse för yrkesrollen. På vår arbetsplats stöttar och utvecklar vi varandra genom vår värdegrund; ”Vi gör det tillsammans med kompetens och arbetsglädje”. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i relation till vår värdegrund och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.


Arbetslivserfarenhet: Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Utbildning: Krav – Eftergymnasial utbildning två år eller längre

Kompetenser: Meriterande – Livsmedelshygien / Livsmedelskontroll

Körkort: Krav – B

Om Anställningen

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Adress: Kyrkogatan 5, 46430 Mellerud

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Kontaktpersoner

Susanne Westin, Bitr. miljöchef

susanne.westin@dalsland.se

0530-93 94 41

Dan Gunnardo, Förbundschef

dan.gunnardo@dalsland.se

0530-93 94 50

Fackliga kontaktpersoner

Anna Sanengen, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

anna.sanengen@dalsland.se

0530-93 94 37

Helene Jörgenfelt, Miljö- och hälsoskyddsinspektör

helene.jorgenfelt@dalsland.se

0530-93 94 49

Välkommen med din ansökan!

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du bifogar ett personligt brev samt CV till din ansökan.

Ansök senast 11/6 men för att påskynda rekryteringsprocessen kan vi komma att genomföra rekryteringen innan ansökningstidens utgång. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.