Stampen Media

Stampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner. Med 13 titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, engagerande nyheter, opinionsjournalistik, viktiga debatter och analyser av det som sker nära men också nationellt och i världen.

Stampen Media logotyp

Behov

Stampen Media hade under november 2018 behov av att rekrytera fotografer och bildjournalister i Göteborgsområdet. Tjänsterna som skulle fyllas krävde kompetens och förkunskaper i tv-redigering, stillbild till webben och överlag goda kunskaper i bildjournalistik. Behovet krävde dessutom flera kvalitativa profiler eftersom flera tjänster skulle tillsättas.

Strategi och lösning

SMW Groups marknadsavdelning tog fram en plan för kampanjen i kanalerna Facebook, Instagram, LinkedIn och Audience Network med en period på två och en halv vecka. Annonsmaterialet skapades därefter med tillhandahållet bild- och textmaterial anpassat efter GöteborgsPostens grafiska profil som tydligt kommunicerade varumärket tillsammans med en call to action om att ansöka. Den demografiska riktningen var en central del då målgruppen krävde särskild kompetens och erfarenhet för att lyckas i sin tjänst, där vi skapade relevant annonsriktning i form av intressen, kunskaper, utbildning, arbeten och arbetsplatser. Vi såg även till att använda oss av vår retargetingteknik för att nå de personer som tidigare haft intresse för GöteborgsPosten och Stampen Media.

Utfall

Kampanjen resulterade i 32 284 exponeringar, 9 070 unika personer och så många som 746 klick. Totalt fick kampanjen en CTR på drygt 8 procent av de unika personerna som mottagits av annonsen också klickat på annonsen. 102 ansökningar inkom till GöteborgsPosten och Stampen Media vilket innebar en application rate på nästan 14 procent av de som klickat på annonsen. Uppdragsgivaren kunde ta in ett flertal kvalitativa kandidater på intervju vilket resulterade i 4 tillsvidareanställningar.

Från SMW Group får vi alltid snabb återkoppling och ett bra bemötande. Både Account Managers och marknadsavdelning är kunniga i sitt område inom rekrytering och digital annonsering och vi får alltid god service, vilket vi upplevt sedan samarbetets start.

Helena Andersson, Human Resources, Stampen Media