Miljöutredare

Calluna

Vi söker miljöutredare

Nu söker vi erfarna miljöutredare som vill jobba med miljöbedömningar, MKB:er och andra typer av miljöutredningar kopplat till bland annat infrastruktur- och vindkraftsprojekt, läs mer om tjänsterna nedan. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Calluna

Calluna är landets ledande naturmiljökonsult med affärsidén att stötta våra kunder i deras arbete för hållbar användning av mark och vatten i enlighet med svenska och globala miljömål. Vi är en oberoende aktör med fokus på långsiktig affärsmässighet och goda kundrelationer. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad för miljön.

Vid Calluna får du ett utvecklande och dynamiskt arbete där god gemenskap, samarbete och gemensamt lärande präglar arbetsmiljön. Vi är verksamma i hela Sverige, med huvudkontor i Linköping och kontor på ytterligare åtta orter. Företaget grundades 1992 och är miljö- och kvalitetscertifierat samt anslutet till kollektivavtal.

 

Om tjänsten

Till våra två affärsområden Myndigheter och forskning samt Energi och naturresurser söker vi nu fler erfarna konsulter som vill vara delaktiga i Callunas fortsatta utveckling. Vi söker dig som vill jobba med miljöbedömningar och miljökonsekvensbeskrivningar (MKB:er) utifrån miljöbalken samt andra typer av miljöutredningar och beslutsunderlag. I första hand söker vi dig som vill arbeta med specifik miljöbedömning i uppdrag kopplade till infrastrukturprojekt, men även t.ex. vindkraftsprojekt. Vanliga uppdrag är ansvar för delar av eller en hel miljökonsekvensbeskrivning, och du kan också få ansvara för naturmiljöfrågor i en väg- eller järnvägsplan.

Som miljökonsulter arbetar vi med intressanta och meningsfulla projekt som är en del av samhällsutvecklingen. Arbetet utförs ofta i projektgrupper med kompetenta och inspirerande kollegor, och ibland tillsammans med våra nära samarbetspartners eller uppdragsgivaren. Du har stora möjligheter att ta egna initiativ och att påverka din och företagets utveckling. Som konsult arbetar du kontinuerligt med att skapa och bygga goda kundrelationer: allt från att kontakta nya kunder, hitta nya uppdrag och besvara förfrågningar med offerter till att vara kundens kontaktperson och aktivt jobba för hög kundnöjdhet.

Vi söker dig som vill vara en del av ett team och är utvecklingsorienterad, engagerad och ansvarstagande. Vill du dessutom utveckla konsultaffären inom tillstånds- och planfrågor kopplat till infrastruktur och annan exploatering har du hittat rätt.

 

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten gäller följande kvalifikationer:

 • Du har en relevant grundutbildning på universitets- eller högskolenivå, minst motsvarande kandidatexamen. Du är troligen landskapsarkitekt, biolog, miljövetare eller ingenjör med hållbarhetsinriktning.
 • Du har kunskap om lagstiftning och vägledningar kopplade till miljöbedömningar och MKB.
 • Du har flerårig yrkeserfarenhet av att jobba med miljöbedömningar och att ta fram MKB:er och har god kunskap om processer inom fysisk planering.
 • Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.
 • B-körkort är ett krav.
 • Har du arbetat inom konsultbranschen är det meriterande.
 • Har du en särskild kompetens kring något kompetensområde eller miljöaspekt ser vi det som meriterande, beskriv detta i din ansökan.
 • Har du särskilda behörigheter och certifieringar vänligen ange det i din ansökan.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av något av följande områden; artskyddsfrågor, vägplaner, järnvägsplaner, vindkraftsprojekt eller standardiserad naturvärdesinventering (SIS 199000:2014).

För att passa i rollen som miljöutredare hos oss är du kommunikativ och har lätt för att bygga goda relationer både internt och externt. Du fungerar bra i en miljö med snabba förändringar och högt tempo. För att trivas hos oss bör du också ha ett intresse för miljöfrågor.

 

Övrigt

Placeringsort: Calluna har kontor på flera orter i Sverige, vänligen ange det kontor som du är intresserad av att ha som placeringsort.

Tjänsten: En tillsvidareanställning på 100%, provanställning kan komma att tillämpas.

Resor och arbetstid: Arbetet kan innebära en del resor och kräver viss flexibilitet gällande arbetstid.

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan, skriven på svenska, så snart som möjligt då urval görs löpande, dock senast 30 november 2020. Ansök nedan eller skicka din ansökan till jobbamedoss(at)calluna.se.

 

Mer information

Läs gärna vidare på vår hemsida www.calluna.se för mer information om företaget och nyheter om aktuell verksamhet.

Frågor om tjänsterna besvaras av:

 • Sara Häger (HR-chef)
  sara.hager(at)calluna.se, tel. 0730-47 95 11
 • Magnus Stenmark (Affärsområdeschef Myndigheter och forskning)
  magnus.stenmark(at)calluna.se tel. 0709-75 89 67
 • Jakob Sörensen (Affärsområdeschef Energi och naturresurser)
  jakob.sorensen(at)calluna.se, tel. 0705-62 15 85
 • Fredrik Litsgård (facklig kontaktperson)
  fredrik.litsgard(at)calluna.se, tel. 0103-03 36 04

 

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.