Biotage

Maskiningenjör till globalt bolag

Uppsala

Maskiningenjör till globalt företag

 

Du är en driven och självständig person med ett intresse för teknik. Du har tidigare arbetslivserfarenhet som maskiningenjör och är nyfiken på att anta en ny utmaning och göra skillnad i ett framgångsrikt företag med stora visioner. Låter detta som dig? Perfekt – då kan du vara personen vi söker!

Biotage ser fram emot att välkomna en ny kollega till sitt team i hjärtat av Uppsala!

 


 

Om rollen

På Biotage erbjuds du en stimulerande, kreativ och global arbetsmiljö. Som maskiningenjör har du en central roll i utvecklingen av instrument med fokus på de mekaniska delarna. Du kommer delta i processens alla delar, från tidiga koncept till design, prototyper, testning och produktionsöverföring. Du kommer ingå i ett projektteam där du både utvecklar nya produkter och underhåller redan befintliga produkter – en utmanande och spännande roll där en person med öga för detaljer och struktur kommer att trivas.

Ditt team – som består av 12 kunniga och skickliga kollegor – har lång och bred erfarenhet av hårdvara och arkitektur. Tillsammans med dem kommer du att utföra arbetet med stort engagemang och kunskap. Du kommer också att arbeta tätt med andra involverade team, med medarbetare i Uppsala, Cardiff i Storbritannien samt San José och Salem USA. Rollen kräver därför social kompetens, flexibilitet och ett stort fokus på att skapa långvariga professionella relationer. En ”people person”, med andra ord.

 

Om dig

Vi söker dig som, precis som oss, är driven och har lång erfarenhet som maskiningenjör. Du brinner för att alltid leverera hög kvalitet i ditt arbete. Du är en kreativ problemlösare och en sann lagspelare, som tycker om att arbeta nära dina kollegor och kan kommunicera med externa och interna intressenter på ett stödjande sätt. Som person tror vi att du känner glädje och stolthet för ditt arbete och med din positiva inställning bidrar du till ett bra arbetsklimat i teamet. Utöver detta är du också van att arbeta självständigt och känner dig bekväm med att arbeta mot tydliga mål.

Du har en kandidatexamen i teknik eller motsvarande, minst fem års arbetslivserfarenhet som maskiningenjör och erfarenhet av att utveckla mekaniska lösningar för integrerade hård- och mjukvarusystem. Du tidigare arbetat med CAD och simulering samt med design av olika tillverkningstekniker som fräsning och svarvning. Att du talar flytande svenska och engelska är en förutsättning för att lyckas i rollen.

 

Om oss

På Biotage utvecklar vi biovetenskapliga metoder, tekniker och instrument. Våra produkter bidrar till att förbättra våra kunders utveckling av nya läkemedel och analys av prover från sjukhuspatienter, i rättsmedicinska laboratorier eller för analys av miljö- och livsmedelsprover. Vi är mycket stolta över att vi själva designar vår hårdvara, elektronik och mjukvara. Med en öppen och varm atmosfär utmärker sig vårt fantastiska team genom att utveckla mekatroniska instrument för att stödja våra kunders behov. Som anställd på Biotage erbjuder vi en kreativ och global arbetsmiljö med intressenter på regionala marknader, global försäljning, service- och finansavdelning samt kundsupport.

 

Hur är det att jobba med oss?

Vi har frågat två av våra anställda hur de tycker att det är att jobba på Biotage och vad som motiverar dem att gå till jobbet. Vår medarbetare Helena som arbetar som Mekanikkonstruktör säger följande:

”Till skillnad från andra företag får du här vara med i hela processen, från att utveckla idéen, designa konstruktionen, göra tillverknings- och monteringsritningar till att montera ihop och testa prototyper och hela produktionsöverföringen och lansering av produkt. Det är mycket givande och roligt att vara med och designa ett instrument som går till laboratorier över hela världen. ”

 

Vår kollega Juha, designer inom mekanik, fortsätter:

”Mitt arbete är både roligt och givande eftersom jag är involverad i projekten från start till mål. Jag får till exempel följa utvecklingen av en produkt, från de första embryona till lansering av den färdiga produkten. I mitt team arbetar alla med målet att få så bra produkter som möjligt, vilket är väldigt roligt och stimulerande. ”

 

Vill du vara med på vår resa? Tveka inte – skicka din ansökan redan idag!

 

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.