Behandlare

liten enhet

Vill du arbeta i en väletablerad HVB-verksamhet och är en trygg och stabil person med lågaffektivt förhållningssätt? Vill du göra skillnad för unga människor?

Sök tjänsten som Behandlare i en av våra småenheter nu!


Risingegården är ett HVB-hem – hem för vård eller boende, som tar emot flickor mellan 12 och 18 år med psykosocial och/eller neuropsykiatrisk problematik, självskadebeteende, övergrepps­problematik och riskbeteenden mot missbruk, våld och kriminalitet.

 

Vår värdegrund

Risingegården utgår ifrån människors lika värde och FN:s barnkonvention. Vi möter alla med genuint intresse och glädje, vi tror på allas möjlighet till förändring. Vi har ett ödmjukt och lyhört förhållningssätt gentemot alla vi möter. Risingegården respekterar varje individs rätt till självbestämmande och integritet. Risingegården är en plats som präglas av meningsfullhet, tillit, tydlighet och trygghet.

Historik

Vi har funnits sedan i början av 1990-talet. Då som ett utredningshem för både pojkar och flickor, men har sedan successivt utvecklats till att rymma även flera behandlingsenheter. Idag tar vi emot enbart flickor för utredning och/eller behandling.

Om Risingegården

Risingegården består av fem enheter. Varje enhet har en egen personalgrupp och totalt har Risingegården ca 40 anställda samt ett 15-tal timvikarier som arbetar vid behov.

Alla möten vi fått göra under dessa år – möten med arga, ledsna, skamsna, självföraktande, men även glada, livfulla, modiga, nyfikna ungdomar och deras nätverk – har gett oss en stor kunskapsbank.

Sedan 2009 arbetar vi aktivt med djur på Risingegården. Vi har bl a hästar, får, kaniner och marsvin. De flickor som vill, både på utredningsenheten och behandlingsenheterna, får vara med och sköta om hästarna och de andra djuren.


Behandlare liten enhet

Vi söker dig som är glad och engagerad och har ett lågaffektivt förhållningssätt. Du har gärna erfarenhet från LSS-vård och/eller psykiatri. Arbetet i liten enhet innefattar en hel del ensamarbete och ställer höga krav på att du kan ta initiativ och vara en trygg och stabil person. Du möter dina kollegor innan och efter passen och behöver däremellan vara trygg i att arbeta självständigt inom givna ramar. Det är viktigt att alla jobbar utefter samma mål.

Som behandlare i våra små enheter planerar du och är med i flickans dagliga aktiviteter. Du ska fungera som stöd i skolarbete, jobba motiverande med flickan utefter individuella behandlingsuppdrag, följa med på möten med socialtjänst och nätverk, hålla i föräldrakontakter och sköta de vardagliga sysslorna i det som under en period blir flickans hem. Du ska också dokumentera i form av journalskrivning.

Du kommer att jobba på ett rullande fyraveckorsschema med oregelbundna arbetstider; dagar, kvällar och helger samt nätter med sovande jour.

Varför jobba på Risingegården?

Att arbeta med unga människor är bland det viktigaste och mest givande man kan göra, tycker vi. Med över 25 år i branschen har vi erfarenhet, är väletablerade med gott rykte samtidigt som drivkraften att utvecklas och bli bättre alltid finns där.

För att utveckla vår egen lyhördhet och förmåga till gott samspel utbildas all personal i programmet Vägledande samspel ICDP, läs mer på www.icdp.se . På Risingegården är ICDP ett gemensamt förhållningssätt för alla anställda. All personal utbildas också i MBT, mentaliseringsbaserad terapi.

Risingegården är en attraktiv arbetsplats med högt medarbetarfokus som genomgående präglas av en humanistisk människosyn. Vi värdesätter god stämning och bra arbetsmiljö högt varför engagemang och delaktighet är något som genomsyrar hela verksamheten. Vi vill att alla som jobbar här ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete och vi tror att vägen dit är delaktighet och engagemang. Alla har vi var och en av oss mycket att bidra med och tillsammans utgör vi en kompetent och dynamisk arbetsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är glad, engagerad och lyhörd med ett lågaffektivt förhållningssätt.

Lämplig utbildning för att jobba som behandlare är socionom eller beteendevetare, behandlingspedagog/socialpedagog eller liknande eftergymnasial utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete, psykiatri eller pedagogik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och det är förstås meriterande om du tidigare arbetat med ungdomar.

Du behöver vara minst 25 år och ha B-körkort.

Tillträde efter överenskommelse!

Låter detta intressant? 

Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast 20/12.